Vihreä ja monipuolinen Okhta Mall

Kauppakeskuksen on toteuttanut suomalainen SRV ja sen skandinaavisesta suunnittelusta vastasi suomalainen arkkitehtitoimisto.

1096

Syksyllä vuonna 2016 avattu kauppakeskus Okhta Mall on yksi Pietarin suurimmista kauppakeskuksista ja suurin kaupungissa viime vuosina avatuista kauppakeskuksista. Vuokrattavaa toimitilaa on kaikkiaan 78 000 neliömetriä.

Kauppakeskuksessa on kaksi maan alla sijaitsevaa kerrosta, joissa on noin 700 pysäköintipaikkaa sekä hypermarket. Neljässä maan päällä olevassa kerroksessa on tilat yli 250 kansainväliselle ja venäläiselle merkkiliikkeelle.

Kauppakeskuksen on toteuttanut suomalainen SRV ja sen modernista skandinaavisesta suunnittelusta vastasi suomalainen arkkitehtitoimisto L Arkkitehdit Oy.

Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV

Yli puolet Okhta Mallin toimitiloista on vuokrattu ankkurivuokralaisille, joista suurin osa on kansainvälisiä ja venäläisiä vähittäiskauppaketjuja, kuten Lenta, joka avaa Okhta Malliin ensimmäisen lippulaivaliikkeensä. Tunnetuimpia muita kansainvälisiä ja paikallisia tuotemerkkejä ovat muun muassa H&M, Koton, Decathlon, LC Waikiki ja Tom Tailor. Myös italialainen Terranova ja ranskalainen Kiabi avaavat kaupungin ensimmäiset liikkeensä Okhta Malliin.

Viihdettä, aktiviteetteja ja kulttuuria

Kauppakeskuksen kokonaisalasta yli 16 prosenttia on varattu viihdekäyttöön. KARO-elokuvateatteriketjun lippulaivateatterin tilat ovat kaikkiaan yli 7 000 neliömetriä ja yli 2 000 neliömetriä on varattu koko perheen Joki&Joya -aktiviteettipuistolle. Lisäksi kauppakeskukseen avataan Pietarin ensimmäinen Razgon-trampoliinipuisto, jonka pinta-ala on yhteensä 1 700 neliömetriä.

Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV

Okhta Mallin ravintola-alueella on tarjolla useita erilaisia kahvila- ja ravintolakonsepteja mukaan luettuna yli 1 000 neliömetrin kokoinen perheravintola Chaikhana Pahvala. Lisäksi alueella sijaitsee monia lastentavara- ja lastenvaateliikkeitä, kuten Daughters and Sons -supermarket, H&M, LC Waikiki, Kiabi, Koton, Gloria Jeans ja Decathlon.

Yksi kauppakeskuksen erikoisuuksista on noin 1 000 neliömetrin suuruinen Okhta LAB, joka on Venäjän ensimmäinen kauppakeskuksessa sijaitseva kulttuuri- ja koulutuskäyttöön varattu tila. Tiloja aiotaan hyödyntää tehokkaasti erilaisten koulutus-, taide-, tiede- ja liiketoimintaprojekteissa. Okhta Lab:ssa on myös toimitilat yhdelle Pietarin vanhimmista kaupunginkirjastoista, Mayakovskyn kirjastolle.

Lisäksi alueella on julkisille puheille ja keskusteluille varattu tila, jossa julkisuuden henkilöt, eri alojen ammattilaiset ja mielipidejohtajat voivat keskustella ajankohtaisista aiheista. Alueella on myös erilliset näyttely- ja työskentelytilat.

Tiedot

Kokonaispinta-ala: 140 000
Myyntipinta-ala (GLA): 78 000
Osoite: Jakornaja ulitsa, 5
Metroasema: Novotsherkasskaja
Kotisivut: okhtamall.ru
Aukioloajat: 10:00 – 22:00

Sijainti kartalla

Aiheet