1242

Museon kokoelmissa on yli 2 000 venäläisten ja pääosin pietarilaisten nykytaiteilijoiden teosta kuuden vuosikymmenen ajalta.

Vuonna 2010 perustettu Erarta on Venäjän suurin yksityinen modernin taiteen museo. Nimi Erarta tulee kahdesta venäjänkielisestä sanasta – ”Era” ja ”Art”, eli suomeksi siis ”Taiteen aikakausi”.

Museon kokoelmissa on yli 2 000 venäläisten ja pääosin pietarilaisten nykytaiteilijoiden teosta kuuden vuosikymmenen ajalta. Jo muutaman toimintavuotensa aikana Erarta on lunastanut paikkansa Pietarin taide-elämässä ja sen merkittävien taidelaitosten joukossa.

Varsinaisten näyttelytilojen lisäksi museossa on myös galleriapuoli, jossa on esillä myynnissä olevia teoksia. Erartasta on myös mahdollista ostaa paperille tai kankaalle tulostettu kopio kehyksineen mistä tahansa museossa esillä olevasta taulusta. Museossa saa valokuvata ja se on jopa suotavaa.

Museon kolmannessa kerroksessa toimii elokuvasali ja näyttämö, jossa on säännöllisesti tarjolla erilaisia työpajoja, luentoja, teatteriesityksiä, elokuvia, kirjallisuuspiirejä ja muita tapahtumia.

Erarta on avoinna päivittäin kello 10-22. Museon vapaapäivä on tiistai.

Tiedot

Osoite: 29-ja linija, 2
Lähin metroasema: Vasilieostrovskaja
Aukioloajat: 10:00 – 22:00 (Suljettu tiistaisin)
Kotisivut: Erarta.com
Lue myös: Erarta – From Russia with Art (Nokkela Kaupunki)

Esittelyvideo

Kohde kartalla

Aiheet