1155

Museosta on lyhyen toiminta-aikansa tullut nopeasti yksi Pietarin suosituimmista ja arvostetuimmista kulttuurikohteista.

Pietarin Fabergén museo on vuonna 2014 avattu yksityinen jalokivimuseo Pietarissa. Sen kokoelmiin kuuluu yhteensä noin 4 000 Venäjän viimeisen keisariperheen aikakauden koriste- ja käyttöesinettä – esimerkiksi savukerasioita, maalauksia ja ikoneja. Monet esineistä on valmistettu kullasta tai hopeasta.

Museolla on hallussaan suurimmat kokoelmat venäläisiä jalokiviä ja 1800 – 1900-luvun taidetta, jonka veroista ei löydy koko maailmasta. Arvokkaimpiin esineisiin kuuluu keisari Nikolai II vaimolleen Aleksandra Fjodorovnalle vuonna 1897 lahjoittama kruunajaismuna, jonka arvo lähes 10 miljoonaa euroa.

Museo toimii 1700-luvun lopulla rakennetussa Shuvalovin palatsissa lähellä pääkatu Nevski prospektia Fontanka-joen varrella. Palatsin kunnostaminen museon tiloiksi kesti seitsemän vuotta.

Museosta on lyhyen toiminta-aikansa tullut nopeasti yksi Pietarin suosituimmista ja arvostetuimmista kulttuurikohteista.

Museon on perustanut venäläisen miljardöörin Viktor Vekselbergin säätiö.

Tiedot

Aukioloajat: Joka päivä kello 10:00 – 21:00 (suljettu perjantaisin)
Osoite: Naberzhnaja Reki Fontanki, 21
Lähin metroasema: Gostinnyij Dvor
Sisäänpääsymaksu: 450 ruplaa
Kotisivut: fabergemuseum.ru

Kuvat

Paikka kartalla

Aiheesta muualla

Aiheet