Grand Maket Russia – Koko Venäjä pienoiskoossa

Pienoismaailmaa valmistettiin neljä vuotta noin sadan pienoismallivalmistajan ja sähköinsinöörin voimin.

1153

Grand Maket Russia on pienoismallimaailma, joka ihastuttaa erityisesti perheen pienimpiä. Pienoismallista vaikuttuvat varmasti myös vanhemmat: sen takaavat 800 neliön pinta-ala, kaksi kilometriä pienoisrautatietä, 200 junaa ja yksityiskohtainen valaistus. Pienoismallimaa kattaa koko Venäjän Kamtshatkalta Kaliningradiin.

Kokonaisuutta valmistettiin yhteensä neljä vuotta noin sadan pienoismallivalmistajan ja sähköinsinöörin voimin. Pienoismallia parannellaan ja täydennellään jatkuvasti ja mallinvalmistajien työtä voi seurata museon aulassa, josta on näköyhteys mallien valmistuspajaan. Työtä riittää, sillä pienoismaassa on tällä hetkellä noin 200 000 ihmis- ja eläinfiguuria ja lisää valmistuu koko ajan.

Venäjän suurin pienois-Venäjä

Mittakaava: 1:87
Pinta-ala: 800 m2
Pienoisrautatien pituus: 2 kilometriä
Junien lukumäärä: 200 kpl
Liikkuvat ajoneuvot: 200 kpl


Pienoismaailmassa puksuttaa yhteensä 200 junaa tarkkojen aikataulujen mukaan. Junia ohjaillaan keskusohjaamosta, jossa kymmeniä monitoreja tarkkailee kaksi junavalvojaa. Junien lisäksi mallissa on noin parisataa liikkuvaa kulkuneuvoa: henkilöautoja, busseja, rekkoja ja traktoreita. Ajoneuvot kulkevat tietokoneohjatusti – ne osaavat pysähtyä liikennevaloissa ja laittaa jopa suuntavilkut päälle.

Pienoismallissa on yhteensä kaksi miljoonaa valodiodia. Säännöllisesti – noin 12 minuutin välein – pienoismaailman ylle laskeutuu yö ja valot syttyvät rakennusten tuhansissa ikkunoissa.

Tiedot
Sijainti kartalla
Linkit

Osoite: Tsvetotshnaja ulitsa 16
Lähin metroasema: Moskovskie Vorota
Liput: Aikuiset 9 euroa, lapset 5 euroa
Kotisivut: grandmaket.ru
Aukioloajat: päivittäin kello 10:00 – 22:00
Kohde soveltuu liikuntarajoitteisille.

Video

Kuvat

Grand Maket Russia 1 Grand Maket Russia 2 Grand Maket Russia 3 Grand Maket Russia 4 Grand Maket Russia 5 Grand Maket Russia 6 Grand Maket Russia 7 Grand Maket Russia 8 Grand Maket Russia 9 Grand Maket Russia 10 Grand Maket Russia 11 Grand Maket Russia 12

Grand Maket Russia
Grand Maket Russia. Kuvat: Taneli Dobrowolski

Grand Maket Russia slider

Aiheet