Jubileinyij-areena

Pieni mutta kodikas.

1135

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen 2016 B-lohkon alkusarjan ottelut ja karsintapelit pelataan Pietarin Jubileinyij-areenalla. Areena sijaitsee Petrovskin saarella, reilun kahden kilometrin päässä Pietarin valtakatu Nevski prospektista. Areenan vieressä sijaitsevat Petrovskin jalkapallostadion ja Sportivnaja-metroasema.

Jubileinyij valmistui vuonna 1967 alun perin Leningradin ammattiliittojen urheilu- ja tapahtumapalatsiksi. Rakennus on pyöreän muotoinen ja se sisältä löytyy päähallin lisäksi pieni areena, harjoittelukenttä ja lasten luistelukenttä. Rakennuksen leveys on 94 metriä ja korkeus 22 metriä.

Jubileinyij-areenan päähallissa järjestetään urheilutapahtumia, konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä. Halliin mahtuu 7 000 katsojaa.

Kakkoshallista kisanäyttämöksi

Jubileinyij toimi Pietarin luistelutapahtumien päänäyttämönä aina vuoteen 2000 saakka, jolloin Pietariin valmistui 12 300 katsojan Ledovyij Dvorets, eli Jääpalatsi. Jääpalatsi on Pietarin SKA:n kotihalli.

Jubileinyijn valinta maailmankisojen alkulohkon otteluiden näyttämöksi modernimman ja tuplasti suuremman Jääplatsin sijasta herätti runsaasti kysymyksiä ja kritiikkiä. Pietarin kaupunki perusteli valintaansa sillä, että lähellä kaupungin ydinkeskustaa sijaitseva halli on logistiikan kannalta Jääpalatsia parempi ja sijaitsee useiden nähtävyyksien ja majoituspaikkojen läheisyydessä. Sinänsä hienoa, mutta vanhentunutta hallia on luvattu parannella kisoihin mennessä. Areenan penkit ja äänentoistojärjestelmä on viime vuosina uusittu.

Sijainti

Neva-joen varrella sijaitseva Jubileinyij-areena on reilun kahden kilometrin päässä kaupungin pääkadusta Nevski-prospektista. Pietarin-Paavalin linnoitukselle on vain noin kilometrin kävelymatka. Areenan lähellä sijaitsee myös Pietarin eläintarha.

Areenan yhteydessä on metroasema Sportivnaja, jolta on yksi pysäkinväli keskustan metroasema Admiralteiskajalle. Sportivnajalta on myös maanalainen, Neva-joen alittava kävely-yhteys läheiselle Vasilinsaarelle, jossa sijaitsee muun muassa kaksi Sokos-hotellia. Jubileinyij-areenan vastarannalla toimii myös Suomi-aiheinen baari-ravintola HelsinkiBar.

Tiedot

Valmistumisvuosi: 1968
Kapasiteetti: 7 012 katsojaa
Osoite: Prospekt Dobroljubova, 18
Lähin metroasema: Sportivnaja
Kotisivut: Yubi.ru

Areenan pohjakuva

pohja

Kuvat

Jubileinyij, pää-areena
pää-areena
Jubileinyij, pieni areena
pieni areena
jubileinyij, harjoitteluhalli
harjoitteluhalli

Jubileinyij-areenan sijainti kartalla

Aiheet