Mannerheim-museo Pietarissa

Marsalkan jalanjäljillä Pietarissa: Marshal hotellin Mannerheim-näyttely.

899
Mannerheim hotelli ja museo

Suomen Marsalkka C.G.E. Mannerheimilla oli läheinen suhde Pietariin, jossa hän asui yhteensä 17-vuotta viime vuosisadan vaihteessa. Mannerheim opiskeli Pietarissa Nikolajevin ratsuväkikoulussa ja palveli armeijaurallaan arvostetussa keisarillisessa chevalierkaartissa. Pietarin seurapiirielämässä viihtynyt Mannerheim asui Pietarissa useissa osoitteissa, muun muassa Moikan rantakadulla ja Talliaukiolla.

1800-luvulla chevalierkaartin majapaikkana Shpalernaja-kadulla toimineessa rakennuksessa toimii nykyään Mannerheimin kunniaksi nimetty hotelli Marshal. Hotellin kokoustilan yhteydessä toimii myös pieni Mannerheimin elämästä kertova näyttely.

Näyttely valottaa dokumenttien ja valokuvien avulla Mannerheimin lapsuus- ja nuoruusaikoja, elämää Pietarissa ja palveluaikaa Venäjällä, tutkimusmatkaa Aasiaan, sekä kansalais-, talvi-, ja jatkosotia. Näyttelyn on koostanut professori Leonid Vlasov, joka on kirjoittanut yhteensä kuusi Venäjällä ja Suomessa julkaistua Mannerheim-aiheista kirjaa.

Marshal hotellin Mannerheim-näyttelyyn voi käydä tutustumassa hotellin aukioloaikoina osoitteessa Shpalernaja, 41. Matkatoimisto Kymenmatkat järjestää Mannerheimin Pietari -aiheisia ryhmämatkoja, joihin sisältyy vierailu myös Mannerheim-näyttelyssä.

Lue myös: Mannerheim Venäjällä: Häiriköstä kenraaliksi (Seura)

Tiedot

Osoite: Shpalernaja ulitsa, 41
Lähin metroasema: Tshernyshevskaja (punainen linja)
Kotisivut: marshal-hotel.spb.ru

Kuvat

Mannerheim hotelli ja museo

Mannerheim hotelli ja museo

Paikka kartalla

Aiheet