Suomi-talo: Ikkuna Suomeen Pietarissa

Suomi-talo on valmistunut vuonna 1847 ja se sijaitsee alueella, jolla on pitkät suomalaiset perinteet.

1275

Pietarin ydinkeskustassa Suurella Tallikadulla sijaitseva Suomi-talo on suomalaisen kulttuurin, tieteen ja elinkeinoelämän keskittymä sekä Suomen ja Venäjän välisen kanssakäymisen kohtauspaikka.

Suomi-talo

Suomi-talon vuokralaisina ovat mm. Pietarin suomalainen koulu, Suomen Pietarin instituutti, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, Finpro, Finvera, Helsingin, Tampereen ja Kotkan edustustot, Turku-keskus ja joukko muita suomalaisten yritysten ja organisaatioiden edustustoja.

Suomi-talo on osa Pietarin historiaa

Suomi-talo on valmistunut vuonna 1847 ja se sijaitsee alueella, jolla on pitkät suomalaiset perinteet. Talo on osa historiallista kirkkokartanoa, jonka keskuksena on Inkerin suomalais-luterilaisen kirkon, vuonna 2002 peruskorjattu Pyhän Marian kirkko.

Kirkkokartanossa aloitti toimintansa suomalainen koulu jo vuonna 1847. Sen ensimmäinen johtaja oli pastori Uno Cygnaeus, joka hyödynsi kokemuksiaan myöhemmin perustaessaan Suomen kansakoululaitosta. Myös Suomen Pankin Pietarin konttori sijaitsi kirkkokartanossa.

Suomi-talo peruskorjattiin kokonaan 2000-luvulla. Pietari-säätiö ja sen hallinnoima Suomen Pietarin instituutti johtivat talon saneeraushanketta, joka saatiin päätökseen vuoden 2010 aikana.

Suomi-talossa toimiva Suomen Pietarin instituutti järjestää tiloissaan säännöllisesti näyttelyitä ja erilaisia tilaisuuksia. Maaliskuussa 2015 Suomi-talossa aloitti toimintansa HelsinkiCafe-niminen suomalaishenkinen kahvila-ravintola.

Tiedot
Sijainti kartalla
Linkit

Osoite: Bolshaja Konjushennaja, 8
Lähin metroasema: Nevskij Prospekt, Admiralteiskaja
Kotisivut: suomi-talo.fi

Kuva: suomi-talo.fi

Aiheet