Taidemuseo Eremitaasi

Taidemuseon kokoelma sisältää nykyisellään lähes kolme miljoonaa taide-esinettä.

1475

Eremitaasi (Эрмитаж) on eräs maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista ja Pietarin suosituimpia nähtävyyksiä. Museossa vierailee vuosittain yli kolme miljoonaa kävijää ja se on kävijämäärällä mitattuna yksi suosituimmista museoista koko maailmassa.

Eremitaasin näyttelytilat käsittävät yhteensä 365 huonetta Pietarin historiallisessa keskustassa. Museotilojen pinta-ala on yhteensä 233 345 neliömetriä, eli Eremitaasin näyttelysaleihin mahtuisi noin 33 keskikokoista jalkapallokenttää.

Museo koostuu kuudesta 1700–1800-luvuilla rakennetusta rakennuksesta. Niistä merkittävin on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Pietari Suuren talvipalatsi valmistui 1700-luvun alussa ja se oli Pietari Suuren residenssinä vuosina 1720–1725.

eremitaasi-7

Taidemuseon kokoelma sisältää nykyisellään lähes kolme miljoonaa taide-esinettä. Kokoelma sisältää muun muassa antiikin Kreikan ja Rooman taidetta sekä etu-, keski- ja itäaasialaista taidetta. Siinä on myös edustava kokoelma eurooppalaista taidetta kansainvaellusajalta alkaen.

Eremitaasi on myös arkkitehtuurikokemus

Eremitaasi on erityisen tunnettu Rembrandt-kokoelmastaan, joka on maailman laajin taiteilijan museokokoelma. Museossa on myös muun muassa Michelangelon, Leonardo da Vincin, Pierre Rodinin, Pierre-Auguste Renoirin, Vincent van Goghin ja Paul Gauguinin töitä. Myös museon tilat itsessään ovat näkemisen arvoiset erityisesti Talvipalatsin osassa.

Ensimmäistä kertaa musoessa vierailevan kannattaa osallistua ensimmäiseksi opastetulle kierrokselle, jolla parhaat palat museot valtavasta kokoelmasta esitellään. Museovierailuun kannattaa varata myös runsaasti aikaa. Museotilojen sisällä on kahviloita, joissa voi käydä virkistäytymässä.

Eremitaasissa kävijän kannattaa ladata älypuhelimeensa museon oma applikaatio, jota saa Android ja Apple -puhelimille.

Tiedot
Kartta
Kuvat
Linkit

Aukioloajat: klo 10:30 – 18:00. Keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 21:00 saakka. Suljettu maanantaisin.
Osoite: Dvortsovaja ploshad, 2
Lähin metroasema: Admiralteiskaja, Nevskij prospect, Gostinnyij dvor
Kotisivut: Hermitage.ru

Aiheet