2GIS: Paras karttaohjelma Pietarin matkalle?

Applikaatio on helppokäyttöinen, varmatoiminen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen.

1355

Pietariin matkustavalle ulkomaalaiselle on tarjolla useita hyviä kartta- ja navigointipalveluja. Esimerkiksi Googlen ja sen venäläisvastine Yandexin kartat ovat melko vaivattomasti ladattavissa älypuhelimen muistiin, joten ne ovat matkalla käytössä myös ilman internet-yhteyttä. Vaikka Pietari on täynnä maksuttomia ja ilman rekisteröintiä käytössä olevia wlan-asemia, karttaa ja suunnistusapua tarvitsee yleensä juuri silloin, kun nettiä ei ole saatavilla. Tämän takia Pietarin kartta kannattaa ladata puhelimen muistiin jo ennen matkaa.

2GIS

Yksi parhaista ja suositeltavimmista kartta- ja navigointisovelluksista on venäläisen 2GIS-yrityksen kehittämä saman niminen karttaohjelma. Ohjelma on helppokäyttöinen, varmatoiminen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen. Applikaatio on maksuton ja sen voi ladata Android tai Apple -puhelimiin ja jopa Windows- ja Symbian OS -luureihin.

Ominaisuudet

Kielivalikoima: Kartaston käyttöliittymän voi valita useasta eri kielestä jotka ovat: englanti, venäjä, espanja, ukraina, italia ja tsekki.

Kaupungit: Ohjelmaan voi ladata yhden tai useampia kaupunkeja. Karttavalikoimassa ovat mukana kaikki venäläiskaupungit sekä joitain Euroopan, Lähi-Idän ja Etelä-Amerikan kaupunkeja.

Osoitehaku: Kartaston offline-tilassa voi hakea osoitteiden lisäksi myös yrityksiä niiden nimillä. Esimerkiksi Googlen tai Yandexin offline-kartoissa tällainen haku vaatii internetyhteyden.

Keltaiset sivut: Kartasto sisältää myös suppean yritysrekisterin kustakin kaupungista. Yrityksen osoitteen lisäksi on listattu myös aukioloajat, arvostelut, valokuvia, puhelinnumerot, verkkosivut ja muuta tietoa.

2gis-yritystiedot

Navigointi: Ohjelmassa on Google- ja Yandex-kartoistakin tutut navigointiominaisuudet. Ohjelmalla voi etsiä oman sijainnin perusteella myös esimerkiksi lähimmät ravintolat, kaupat, tms. Navigointi toimii jopa ilman GPS-yhteyttä.

Navigoinnin osalta erityinen ominaisuus on se, että kartta osoittaa kohteiden sisäänkäyntien sijainnin. Kun tavalliset karttanavigaattorit tavallisesti osoittavat vain talon sijainnin, 2GIS näyttää myös sisäänkäynnin tarkan sijainnin. Tämä on erityisen kätevää Pietarissa, jossa talot voivat olla korttelien kokoisia ja joissa osoitteet saattavat erityisesti lähiöissä olla epäselviä.

Ostoskeskusnavigointi: Suurimmissa kaupoissa ja ostoskeskuksissa navigoinnissa voi käyttää myös sisätilojen karttaa. Kauppakeskusten sisällä voi siis navigoida lähimmälle pankkiautomaatille, vessaan, ravintolaan, tms.

3D-kartta: Navigointi toimii 3D-kartalla, joka auttaa tavallista kaksiulotteista karttaa paremmin hahmottamaan ympäröivää kaupunkitilaa.

Reittiopas: Kartan navigointiominaisuus osoittaa optimaalisimman kävely- tai autoreitin. Ohjelmassa on mukana myös julkisen liikenteen reittikartta, joten ohjelma toimii myös reittioppaana. Siirryttäessä paikasta toiseen, ohjelma neuvoo parhaan ja nopeimman reitin julkisia liikennevälineitä käyttäen. Klikattaessa julkisen liikenteen pysäkkiä kuvaavaa ikonia, sovellus kertoo, mitka reitit kulkevat pysäkin kautta.

2gis-liikenne

Muuta: Ohjelmassa on mukana myös muita mielenkiintoisia ominaisuuksia. Klikattaessa esimerkiksi jotain rakennusta, ohjelma kertoo rakennuksen kerrosmäärän, sen funktion (asuin-, toimisto-, kaupallinen, hallinnollinen, jne.), rakennuksessa toimivat yritykset, sekä jopa rakennusta hoitavan isännöintiyhtiön nimen osoitetietoineen.

2GIS-karttaohjelmaa käytetään kymmenissä miljoonissa puhelimissa. Ohjelman Android-version arvosana on 4,6/5 ja Apple-version arvosana 4,5/5.

Aiheet