1768

Allegro on monien mielestä kätevin ja vaivattomin tapa matkustaa Pietariin.

Uudenaikainen juna kulkee Helsingin keskustasta Pietarin keskustaan vain reilussa kolmessa ja puolessa tunnissa. Rajamuodollisuudet suoritetaan liikkuvassa junassa, joten matkustaja voi halutessaan istua penkillään vaikka koko matkan ajan.

Liput

Matkaliput voi ostaa kätevästi netistä ja niiden hinnat II-luokassa vaihtelevat matka-ajankohdan, lipun ostoajankohdan ja kysynnän mukaan Helsinki-Pietari -matkalla 39 eurosta 120 euroon. VR:llä on Allegroihin toisinaan myös tarjouskampanjoita, jolloin yhdensuuntaisen lipun hinta on edullisimmillaan 29 euroa.

Junan tiedot ja palvelut

Seitsenvaunuisessa junassa on yksi ensimmäisen luokan vaunu, viisi toisen luokan vaunua ja ravintolavaunu. Junaan mahtuu yhteensä 342 matkustajaa. Allegro kulkee Helsingin ja Pietarin väliä neljä kertaa päivässä. Matkallaan se pysähtyy Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa, Vainikkalassa ja Viipurissa.

Allegron reittikartta

Junassa on mahdollista vaihtaa eurot rupliksi ja paluumatkalla ruplat takaisin euroiksi vaunuissa kiertävässä rahanvaihtopisteessä. Rahanvaihtajat kiertävät junassa matkan aikana Suomen puolella. Pietarissa juna saapuu Suomen asemalle. Paluumatkalaisia varten asemalla toimii nykyään Duty Free -kauppa.

allegro-vaunujarjestys

Allegron huippunopeus on 220 km/h ja se on varustettu aktiivisella kallistusjärjestelmällä, joka kallistaa junaa kaarteissa jopa kahdeksan astetta. Allegro muistuttaa ulkoisesti VR:n käyttämää Pendolino-junaa, mutta perustuu uudempaan sukupolveen.

Historia

Allegro aloitti liikennöintinsä joulukuussa vuonna 2010, jolloin se korvasi aiemmin Helsingin ja Pietarin välillä kulkeneet Sibelius- ja Repin-pikajunat. Samalla Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika lyheni lähes kuudesta tunnista kolmeen tuntiin 36 minuuttiin. Allegron myötä rajamuodollisuudet muuttuivat niin, että passit tarkastetaan liikkuvassa. Allegroa operoi VR:n ja Venäjän valtionrautateiden (RZhD) puoliksi omistama Karelian Trains.

Linkit

Video

Kuvat: VR

Aiheet