Kaupunkipyörien vuokraus

Leveät rantakadut ja tasainen maasto tekevät Pietarista pyöräilijän paratiisin.

1258

Kaupunkipyörät otettiin Pietarissa käyttöön kesällä 2014. Silloin järjestelmään rekisteröityi yhteensä 12 000 käyttäjää, jotka vuokrasivat pyöriä 24 000 kertaa. Kesällä 2015 pyörien vuokra-asemien määrä nousee 90:een.

Pyöriä voi vuokrata sen jälkeen, kun on rekisteröitynyt järjestelmän sivuille osoitteessa spb.velogorod.org ja yhdistänyt tiliinsä joko Visa tai Mastercard -luottokorttin. Koko kesän kattava kausimaksu on 1045 ruplaa, eli vajaat 20 euroa.

Kausimaksulla pyörää voi käyttää puoli tuntia täysin maksutta, eikä vuokrauskertoja ole rajoitettu. Puolen tunnin käytön jälkeen peritään 30 ruplan, eli noin 50 sentin maksu jokaisesta puolesta tunnista. Pyörää voi vuokrata korkeintaan vuorokaudeksi. Vuorokauden ylittävästä vuokra-ajasta järjestelmä veloittaa 3000 ruplan, eli 55 euron sakon.

Pyörän voi ottaa käyttöönsä haluamaltaan vuokra-asemalta ja palauttaa sen mille tahansa asemalle. Pyörien saatavuuden eri asemilla voi tarkistaa järjestelmän kotisivuilta tai älypuhelimeen asennettavalla applikaatiolla.

Tietoja englannin kielellä

Vuokra-asemat kartalla

Aiheet