1621

Tietoa saapumisesta ja lähtemisestä Allegro-junalla sekä lähimmistä metroasemista.

Suomen asema on yksi viidestä Pietarissa toimivasta rautatieasemasta. Suomen asemalta toteutetaan Karjalan kannaksen paikallisliikennettä ja sinne saapuvat myös Allegro-junat.

Saapuminen

Allegro-junat saapuvat Pietarin keskustan tuntumassa sijaitsevalle Suomen rautatieaseman ensimmäiselle raiteelle. Kulku laiturilta ulos tapahtuu laiturin puolivälissä olevasta kulkuaukosta. Kulkuaukon kohdalla on taksiasema, josta tarjotaan aktiivisesti taksikyytejä. Tältä paikalta otetut taksit ovat kuitenkin tavallisimmin keskimääräistä kalliimpia.

Lähin metro

Lähin metroasema on Ploshad Lenina, jonka asemarakennus sijaitsee Suomen aseman pääsisäänkäynnin yhteydessä. Metron löytää helpoimmin kääntymällä heti ulostuloaukon jälkeen vasemmalle jä kävelemällä asemarakennuksen päähän. Metroaseman sisäänkäynti on asemarakennuksen kulmassa. Metroasemalla on myös toinen uloskäynti, joka sijaitsee läheisellä Botkinskaja-kadulla.

Ploshad Lenina on punaisen linjan asema ja se sijaitsee kahden asemanvälin päässä punaisen linjan keskusta-asemalta Ploshad Vosstanialta.

Suomen rautatieasema, kartta

Lähtö

Allegro-junan lähtöselvitys tapahtuu Suomen aseman sivurakennuksessa olevassa asemahallissa, joka sijaitsee aivan Allegron laiturin ulostuloaukon vieressä. Asemahallissa toimii Duty-free kauppa ja lehtikioski. Rautatieaseman päärakennuksen asemahallista ei ole kulkua Allegron lähtölaiturille.

Allegro-junan asemahalli

Suomen asema kartalla

Historiaa

Suomen asema (Финляндский вокзал) valmistui vuonna 1870 Riihimäki–Pietari-radan pääteasemaksi. Alun perin rakennuksessa oli erilliset tilat keisarin perheen käyttöön. Asemalla oli alkuvuosikymmeninä runsaslukuinen suomalainen henkilökunta.

Vuosina 1955–1960 rakennettu uusi asemarakennus otettiin käyttöön 4. kesäkuuta 1960. Monumentaalinen, selkeä ja lakoninen rakennus edustaa Stalinin kuoleman jälkeistä funktionalismia, jossa on palattu 1930-luvun modernisoituihin uusklassisiin muotoihin. Nevalle avautuvaa pääjulkisivua hallitsee lasitettujen syvennysten leikkaama yksinkertainen pylväikkö. Pietarin perinteistä arkkitehtuuria heijastaa terävään huippuun päättyvä lasitettu kellotorni.

Aseman länsisiipeen on sisällytetty osa vanhasta asemarakennuksesta. Länsisiivessä on myös Ploshad Lenina -metroaseman sisäänkäynti. Metroaseman toinen sisäänkäynti avautuu Botkininkadulle.

Lähde: Wikipedia

Aiheet