Aasian suurin halpalentoyhtiö aloittaa Venäjän-lennot

Reittilennot on tarkoitus käynnistää jo tämän vuoden aikana, mutta lentojen tarkkaa alkamisajankohtaa tai lentokohteita ei tässä vaiheessa ole vielä kerrottu.

898

Malesialainen halpalentoyhtiö AirAsia on kertonut suunnitelmistaan aloittaa suorat reittilennot Venäjälle. Asiasta kertoi tiistaina yhtiön toimitusjohtaja Tony Fernandes. Reittilennot on tarkoitus käynnistää jo tämän vuoden aikana, mutta lentojen tarkkaa alkamisajankohtaa tai lentokohteita ei tässä vaiheessa ole vielä kerrottu.

Vuonna 1993 perustettu AirAsia on Aasian suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö siirtyi halpalentomalliin vuonna 2001, jolloin yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Tony Fernandes osti sen. Yhtiön Venäjän-lennot tullaan toteuttamaan sen tytäryhtiön AirAsia X:n koneilla.

Kansainvälisten lentojen kysyntä romahti viime vuonna Venäjällä ruplan kurssin heikkenemisen seurauksena ja useat kansainväliset lentoyhtiöt supistivat lentojaan Venäjälle. Viime kuukausina venäläisten ulkomaanmatkailussa on kuitenkin ollut näkyvissä elpymisen merkkejä ja myös ulkomaalaisten matkat Venäjälle ovat kasvaneet jonkin verran. Osa lentoyhtiöistä, esimerkiksi amerikkalainen Delta Airlines, onkin käynnistämässä uudelleen aiemmin peruuttamia lentoreittejään. Delta Airlinesin lisäksi myös thaimaalainen Thai Airways suunnittelee aloittavansa suorat reittilennot Venäjälle.

Aiheet