Alla Pugatshova -konserttisalin kohtalosta edelleen epäselvyyttä

Aiemmin heinäkuussa Pietarin kaupunginhallinto oli ilmoittanut aikeistaan purkaa konserttisalille varatun tontin vuokrasopimus konserttisalin rakennuttajan kanssa.

1053
Alla Pugatshovan konserttisali

Alla Pugatshovan nimeä kantavan konserttisalin rakentamista on tarkoitus jatkaa, projektia urakoivan PMI-yhtiön edustaja kertoi verkkolehti Fontankalle. Aiemmin heinäkuussa Pietarin kaupunginhallinto oli ilmoittanut aikeistaan purkaa konserttisalille varatun tontin vuokrasopimus konserttisalin rakennuttajan kanssa. PMI-yhtiön edustajan mukaan mitään virallista tietoa vuokrasopimuksen purkamisesta ei kuitenkaan ole annettu.

Alla Pugatshovan Musiikkiteatteri -niminen yhtiö solmi kaupungin kanssa vuokrasopimuksen Vasilinsaaren länsipäässä Morskaja Naberezhnajalla sijaitsevasta tontista. Tontille on tarkoitus rakentaa noin 3 500 – 14 000 katsoja mahduttava konserttisali. Rakennusyhtiö PMI omistaa konserttisaliyhtiöstä 51%. Yhtiön muut omistajat ovat estraditaiteilijat Alla Pugatshova ja hänen tyttärensä Kristina Orbakaite.

Konserttisalin rakennus-suunnitelmat ovat synnyttäneet vastustusta kaupunkilaisissa ja eräissä kulttuurivaikuttajissa. Hanketta on kritisoitu erityisesti sen arkkitehtuurisen ilmeen vuoksi. PMI-yhtiön edustaja kuitenkin korostaa, että suunnitelmat konserttirakennuksen ulkomuodosta eivät vielä ole lopullisia.

Aiheet