Allegron matkustajamäärät kasvussa

Myös Suomeen tulevat turistit ovat nyt löytäneet Suomea lähellä olevan suurkaupungin.

1026
Allegro

Venäläismatkustajien kadosta kärsineen Allegro-junan matkustajamäärät ovat kääntyneet kesän aikana maltilliseen nousuun. Suomalaisten matkailua Pietariin piristivät erityisesti toukokuussa Pietarissa pelatut jääkiekon MM-kisojen karsintalohkon pelit. Asiasta kirjoitti torstaina Etelä-Suomen Sanomat.

ESS:n haastatteleman VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanaisen mukaan suomalaiset ja myös Suomeen tulevat turistit ovat nyt löytäneet Suomea lähellä olevan suurkaupungin, joka ruplan alhaisen kurssin takia on myös varsin edullinen. Talouden taantuma-aikoina lähialuematkailu ylipäätään nostaa suosiotaan.

— Suomalaisten lisäksi myös Suomeen muista maista tulevia turisteja käy kasvavassa määrin junamatkalla Pietarissa, Romanainen kertoo.

Viime vuonna matkustajia Pietarin-reitillä oli reilut 360 000. Tänä vuonna määrä voi ylittyä, jos kesän orastava kasvu jatkuu. Tänä kesänä junien täyttöasteet kotimaan reiteillä ovat olleet yli 40 prosenttia. Liikenteessä on ollut täysiäkin junia.

— Keväällä uusittu hinnoittelu sekä kesän säästölippukampanjat ovat tuoneet kasvua isoille reittiväleille, sanoo Romanainen ESS:lle.

Aiheet