Amurinleopardi lentää nyt lentokoneen nokassa

Leopardin kuvalla koristeltu Rossian lentokone on nimetty Leokoneeksi.

1340

Venäjällä vietetään tänä vuonna ympäristövuotta, jonka puitteissa maassa on toteutettu erilaisia ympäristöaiheisia hankkeita ja tempauksia. Venäläinen lentoyhtiö Rossia osallistuu ympäristövuoteen maalaamalla lentokoneensa nokkaan Amurinleopardin kuvan. Tempauksella halutaan kiinnittää huomiota siihen, että leopardilaji on erittäin uhanalainen.

Boeing 777-300 -konetta tullaan lentämään Rossian suosituimmilla reiteillä Venäjän sisäisillä lennoilla sekä ulkomailla. Leopardin kuvalla koristeltu Rossian lentokone on nimetty Leokoneeksi.

Kuva: Lentoyhtiö Rossia

Amurinleopardia tavataan Venäjän kaukoidässä. Uhanalaisimmillaan se oli vuosina 2007-2008, jolloin lajin edustajia arvioitiin olevan Venäjällä enää noin 50 yksilöä. Eläimen suojelemiseksi aloitettu kampanja on alkanut tuottaa tulosta ja tällä hetkellä leopardipopulaation suuruudeksi arvioidaan satakunta yksilöä. Tähän mennessä eniten leopardeja syntyi viime vuonna – yhteensä 16 pentua.

Lentoyhtiö Rossia on osa kansallista lentoyhtiö Aeroflotia ja sen kotipaikka on Pietarissa. Yhtiöllä on käytössään yhteensä 31 lentokonetta.

Aiheet