Datsjuk Kovaltshukin tilalle Pietariin?

Venäläismedia on aloittanut spekulaatiot 37-vuotiaan Datsjukin uudesta mahdollisesta kotiseurasta.

1019

Yksi NHL:n taitavimmista jääkiekkoilijoista, Detroitin keskushyökkääjä Pavel Datsjuk, on kertonut jättävänsä NHL:n ja palaavansa Venäjälle. Vaikka miehen tulevaisuudensuunnitelmat kotimaassaan ovat vielä auki, venäläismedia on jo aloittanut spekulaatiot 37-vuotiaan Datsjukin uudesta mahdollisesta kotiseurasta.

Pietarissa on arvioitu, että Datsjukilla voisi olla kiinnostusta jatkaa peliuraansa Pietarin SKA:ssa. Asiaa kommentoi pietarilaiselle Lifenews78-verkkolehdelle pelaaja-agentti Kirill Safronov.

— Pavelin paluu Venäjälle on tietysti suuri tapaus, koska mies on yksi kiekkomaailman kirkkaimmista tähdistä. Hänen pelaamisensa SKA:ssa olisi loogista, sillä taloudellisesti SKA:lle ei KHL:ssä ole tällä hetkellä vertaista. On tietysti otettava huomioon miehen omat toiveet, sillä hän saattaa haluta asua perheensä luona Jekaterinburgissa ja pelata siellä kasvattajaseurassaan Avtomobilistissa, Safronov kommentoi.

Kirill Safronovin mukaan SKA:lla voisi olla tarpeeksi rahaa Datsjukin hankkimiseksi riveihinsä, mutta se tarkoittaisi jostain muusta nimekkäästä pelaajasta luopumista.

— SKA:lla on tällä hetkellä epäselvä tilanne Dadonovin, Kovaltshukin ja Shipatshevin kanssa. Datsjuk ja Kovaltshuk ovat persoonina samankaltaisia, mutta pelaajina erilaisia. Kokemuksellaan ja auktoriteetillaan Datsjuk voisi antaa paljon erityisesti SKA:n nuoremmille pelaajille. Hänen korkea ikänsäkään ei ole ongelma, sillä hän tuntuu pelaavan vuosi vuodelta yhä paremmin. Datsjukista tulisi hyvä kapteeni SKA:lle, Safronov arvioi.

Lifenews78-verkkolehden mukaan Datsjuk on käynyt sopimusneuvotteluja SKA:n ja Moskovan TsSKA:n kanssa. TsSKA on vahvistanut neuvottelut, mutta SKA:n johto ei ole suostunut kommentoimaan asiaa. Lifenews78-verkkolehden saamien tietojen mukaan Pietarin SKA olisi ehdottamassa Datsjukille usean vuoden sopimusta.

Aiheet