Eremitaasi luopuu kaksoishinnoittelusta

Museojohtaja Mihail Piotrovskin mukaan järjestelmästä on tarkoitus luopua ensi vuoden aikana.

1075

Taidemuseo Eremitaasi aikoo luopua pääsylippujen kaksoishinnoittelusta. Museojohtaja Mihail Piotrovskin mukaan järjestelmästä on tarkoitus luopua ensi vuoden aikana, uutistoimisto Interfax uutisoi.

Tähän mennessä Venäjän kansalaiset ovat passiaan näyttämällä voineet ostaa pääsylippunsa ulkomaalaisia edullisemmin. Kaksoishinnoittelua on perusteltu venäläisten heikommalla ostovoimalla turisteihin verrattuna. Museojohtajan mukaan venäläisten elintason nousun myötä järjestelmä on aikansa elänyt.

– Kun kansalaisemme olivat pienituloisia, alensimme pääsylippujen hintoja. Nyt 400 – 500 ruplan (6-8 euroa) pääsymaksu ei ole kenellekään ylivoimainen este, ja siksi olemme päättäneet luopua alennuksesta, museon johtaja kertoi Interfaxille.

Piotrovskin mukaan lapset, opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät museoon pääsymaksutta myös tulevaisuudessa. Johtajan mukaan museon kävijöistä noin kolmasosa kuuluu näihin kategorioihin. Myös ulkomaalaiset opiskelijat pääsevät Eremitaasiin maksutta oppilaitoksensa opiskelijakorttia esittämällä.

Aiheet