Fabergén museo ja Tate Modern aloittavat yhteistyön

Fabergén museoon ollaan suunnittelemassa Tate Modernin kokoelmista koottavaa näyttelyä.

868

Fabergén museon säätiötä rahoittava venäläisliikemies Viktor Vekselberg on kertonut museon käynnistelevän yhteistyötä lontoolaisen modernin taiteen museon Tate Modernin kanssa.

Vekselberg kertoi talouslehti Vedomostille, että kahdella museon suhteet ovat hyvällä tasolla ja että Fabergén museoon ollaan suunnittelemassa Tate Modernin kokoelmista koottavaa näyttelyä.

Tate Modern avattiin vuonna 2000 entisen voimalaitoksen tiloihin Thames-joen rannalla. Tate Modern on maailman suosituin nykytaidetta esittävä museo – siellä vierailee vuosittain 4-5 miljoonaa näyttelyvierasta.

Museossa on esillä kansainvälistä modernia ja nykytaidetta, muun muassa Claude Monet’n, Henri Matissen, Salvador Dalín ja Pablo Picasson teoksia.

Pietarin Fabergén museo on vuonna 2014 avattu yksityinen jalokivimuseo Pietarissa. Sen kokoelmiin kuuluu yhteensä noin 4 000 Venäjän viimeisen keisariperheen aikakauden koriste- ja käyttöesinettä. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä – viimeksi Frida Kahlon laaja retrospektiivi.

Tiedot

Aukioloajat: Joka päivä kello 10:00 – 21:00 (suljettu perjantaisin)
Osoite: Naberzhnaja Reki Fontanki, 21
Lähin metroasema: Gostinnyij Dvor
Sisäänpääsymaksu: 450 ruplaa
Kotisivut: fabergemuseum.ru

Aiheet