Finnair lisää lentoja Moskovaan ja Pietariin

Uusilla yhteyksillä Finnair laajentaa Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitystä.

1163

Finnair lisää lentoja Helsingistä Moskovaan ja Pietariin ja parantaa entisestään yhteyksiä näiden kaupunkien ja Finnairin Euroopan, Aasian ja Amerikan kohteiden välillä.

Huhtikuun 10. päivästä alkaen Finnair kaksinkertaistaa Moskovan reitin kapasiteetin ja alkaa lentää Moskovaan kaksi kertaa päivässä viikon jokaisena päivänä. Uusi lento yhdistyy Finnairin Euroopasta, Aasiasta ja Amerikan kohteista tuleviin lentoihin. Lennot lennetään Embraer 190 -koneilla, Finnari kertoo tiedotteessaan.

Huhtikuun 23. päivästä lähtien Finnair lisää kuusi viikkovuoroa Helsingin ja Pietarin välille, ja lentää Pietariin yhteensä 20 kertaa viikossa. Uusi aamulento Pietarista yhdistyy Finnairin laajaan Euroopan verkostoon ja se lennetään ATR-koneella. Illan paluulento mahdollistaa paluun Euroopasta Helsingin kautta Pietariin.

Molemmat lisäykset ovat ympärivuotisia.

— Matkustus Venäjän ja Pohjois-Amerikan välillä kasvaa, ja uudet lennot palvelevat myös näitä yhteyksiä – esimerkiksi ensi kesänä avattava San Francisco sekä ensi talven Puerto Vallarta ja Havanna kiinnostavat varmasti venäläisiä asiakkaitamme, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Uusilla yhteyksillä Finnair haluaa myös laajentaa Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitystä.

— Lisäykset tuovat asiakkaillemme paremmat yhteydet myös Euroopan ja Aasian ja Venäjän välille. Esimerkiksi pietarilaiset asiakkaamme käyttävät usein Helsinki-Vantaata hubina Eurooppaan, sanoo Juha Järvinen.

Finnairin Moskova-Helsinki-reitti avattiin 18. helmikuuta 1956, eli lähes tasan 61 vuotta sitten. Finnairista tuli ensimmäinen länsiyhtiö, joka sodan jälkeen aloitti reittiliikenteen Moskovaan. Suihkumoottorikoneella Finnair alkoi lentää Moskovaan vuonna 1961.

Aiheet