Halpa rupla houkuttelee taas Venäjälle

Venäjälle matkustavien turistien määrä saattaa lisääntyä ensi kesänä jopa kolmanneksella.

782

Edullinen rupla houkuttelee Venäjälle ensi kesäksi aiempaa enemmän ulkomaalaisia matkailijoita. Venäjälle matkustavien turistien määrä saattaa lisääntyä ensi kesänä jopa kolmanneksella, arvioi talouslehti Kommersant. Lehti perustaa arvionsa lento- ja hotellivaraussivustoilta saamiinsa tietoihin.

Esimerkiksi matkavarauspalvelu Momondon mukaan Venäjälle on tehty ensi kesäksi noin kolmannes enemmän lentovarauksia viime kesään verrattuna. Venäjän-matkojen varaukset ovat lisääntyneet erityisesti Saksasta (+35 %), Tanskasta (+38 %), Israelista (+55 %) ja Norjasta (+128 %). Erityisen innokkaita ovat olleet britit, joiden Momondon kautta tekemät matkavaraukset ovat kasvaneet peräti 150 prosentilla. Brittien Venäjä-kiinnostusta saattaa osaltaan selittää BBC:llä esitetty ja kovan suosion saavuttanut televisiosarja Sota ja Rauha.

Momondon varaustietojen perusteella ulkomaalaisia omatoimimatkailijoita kiinnostavat eniten Moskova (kasvua +27 %) ja Pietari (+36 %). Tulevana kesänä suosiota ovat kasvattaneet myös harvinaisemmat matkakohteet, kuten esimerkiksi Baikal-järven rannalla sijaitseva Irkutsk, jonne on varattu lähes kaksi kertaa enemmän matkoja edelliskesään verrattuna.

Suurkaupungit ja Siperia kiinnostavat

Myös lentovarauspalvelu Skyscannerin mukaan Venäjän-lentojen varauksissa on ollut noin kolmanneksen kasvua viime kesään verrattuna. Palvelun varaustietojen mukaan suosituimpia kohteita ovat olleet Moskovan ja Pietarin lisäksi Vladivostok, Jekaterinburg ja Novosibirsk.

Kiinnostuksen kasvu on huomattu myös hotellivarauspalveluissa. Kommersantin haastatteleman Hoteltonight.com-sivuston edustajan mukaan suosituimpia matkapaketteja ovat viikonloppumatkat Pietariin ja parin päivän matkat Moskovaan.

Momondon Venäjän-edustajan Irina Rjabolin mukaan kiinnostuksen kasvu selittyy erityisesti ruplan devalvoitumisella. Lentojen hinnat ovat pysytelleet taantumaa edeltäneellä tasolla, mutta ulkomaalaisten matkailijoiden ostovoima Venäjällä on kasvanut merkittävästi.

— Toinen merkittävä tekijä on psykologinen. Toissavuonna Venäjän-matkailuun suhtauduttiin skeptisesti ja monet kieltäytyivät matkustamasta sinne Ukrainan sodan vuoksi, mutta jo viime vuonna tässä tapahtui muutos. Nyt Venäjää on alettu pitämään edullisena ja eksoottisena matkakohteena, Rjabol kertoo Kommersantille.

Venäjän tilastoviraston mukaan ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kääntyi kasvuun viime vuonna ja yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana ulkomaalaisten tekemien Venäjän-matkojen määrä kasvoi 13 prosenttia. Kyseessä oli nopein kasvu sitten vuoden 2008.

Aiheet