Pietarissa kiisteltiin hiekkalaatikon hiekasta

Pietarilaisnainen kiisteli viranomaisten kanssa hiekkalaatikon hiekan laadusta.

1196

Venäläisessä sosiaalisessa mediassa on riemastuttanut tapaus, jossa pietarilaisnainen äityi kiistelemään kaupungin työntekijöiden kanssa hiekkalaatikon hiekan laadusta.

Tapahtumasarja käynnistyi viime kesäkuussa sen jälkeen, kun Lidia-niminen pietarilaisnainen oli jättänyt kaupungin sähköiseen palvelujärjestelmään viestin, jossa hän ilmoitti, että erään talon sisäpihalla sijaitsevasta hiekkalaatikosta puuttui hiekka. Ilmoituksen mukana seurasi asiasta todistava valokuva.

Kaupungin työntekijät hoitivat asian viikon sisällä, mutta naista toiminta ei tyydyttänyt. Hiekkalaatikkoon toimitetun hiekan laatu oli hänen arvionsa mukaan kelvotonta.

”Työnne laatu ei tyydyttänyt minua. Ette tuoneet HIEKKAA, vaan SORAA – ilmeisesti siksi, että se on halvempaa. Ette tietenkään ajatellut lapsia. Tällaisesta ”hiekasta” ei voi leipoa mitään. Vaadin, että korjaatte huonosti tehdyn työnne ja toimitatte hiekkalaatikkoon LAADUKASTA hiekkaa”.

Lain mukaan viranomaiset ovat velvollisia vastaamaan kaupunkilaisten valituksiin viikon sisällä. Pian nainen saikin vastauksen.

”Kiitos, että annoitte palautetta ”Meidän Pietarimme” -järjestelmän kautta. Tässä tapauksessa kyseessä olevan hiekkalaatikon täyttämisessä on käytetty pestyä, rikastettua ja seulottua merihiekkaa. Tällä hiekkatyypillä on erittäin korkea puhdistusaste, sillä se on puhdistettu mitä erilaisimmista luonnon haitta ja kuona-aineista. Tämä materiaali luokitellaan rakennushiekkojen korkeimpaan luokkaan, se vastaa SNiP III ja GOST 8736-93 -laatustandardeja ja sillä on olemassa kaikki vaadittavat sertifikaatit, laatutodistukset sekä testitodistukset. Liitteessä toimitamme teille protokollan hiekkalaatikon täyttämisestä päivämäärältä 28. kesäkuuta, sekä valokuvia asianmukaisesti täytetystä hiekkalaatikosta.”

Sinnikästä naista byrokraattien vastaus ei tyydyttänyt, vaan hän lähetti viranomaisille oman vastineensa heti samana päivänä.

”Vastauksenne ei tyydyttänyt minua. Miten lapset voivat leipoa tällaisesta hiekasta hiekkakakkuja? Miksi laatikkoon on toimitettu rakennusmateriaaliksi tarkoitettua hiekkaa? Lapset tarvitsevat aivan tavallista hiekkaa, eikä mitään pestyä ja rikastettua merihiekkaa!!! Se tietysti kuulostaa korskealta, mutta todellisuudessa se on SORAA eikä HIEKKAA. Yrittäkää ITSE leipoa siitä JOTAKIN!! Vai pitääkö meidän vanhempien hankkia hiekkalaatikon hiekkakin itse?”

Viikon sisällä viranomaisilta tuli lopullinen vastaus.

”Arvoisa Lidia. Palautteenne johdosta hiekkalaatikolla suoritti 13. heinäkuuta tarkastuskäynnin kaupunginosahallinnon virallinen komitea. Komitea totesi, että valituksessanne mainittua ongelmaa ei ole voitu todentaa. Kyseinen hiekkalaatu kelpaa hyvin hiekkakakkujen leipomiseen. Liitteissä komitean pöytäkirja tarkastuskäynnistä, hiekan laatusertifikaatti sekä valokuva onnistuneesta hiekkakakusta.”

Kuten viranomaisten liitteeksi laittama valokuva osoittaa, kakusta tuli varsin kelvollinen.

Aiheet