Ilta-Sanomat testasi Pietarin parhaat ravintolat

Luksusta ruokailuun tarjoaa esimerkiksi pääkatu Nevskin prospektin varrella sijaitseva ylellinen Jeliseejevin herkkukauppa.

1398

Ilta-Sanomien toimittaja Mirva Saukkola kävi testaamassa Pietarin ravintolatarjonnan. Heikohko ruplan kurssi ansiosta nyt voi saada kohtuullisillakin kuluilla ylellisen ruokailun Pietarin tyylikkäimmissä ravintoloissa.

Luksusta ruokailuun tarjoaa esimerkiksi pääkatu Nevskin prospektin varrella sijaitseva ylellinen Jeliseejevin herkkukauppa.

Osteri-, kaviaari- ja leikkeletiskeistään tunnettu herkkukauppa on Pietarin ykkönen. Sen suurin myyntihitti ovat kuohkeat macaron-leivokset, joiden huippuunsa hiomiseen haettiin koulutusapua Pariisin Fauchon-konditoriaa myöten. Säihkyvillä kristalleilla sijaitsevassa hienostuneisuuden keitaassa voit nauttia kaviaaria tai sampea.

Lumoavimmat drinkit ja osaavimmat baarimikot tarjoilee puolestaan W-hotellin yläkerrassa sijaitseva, huikein Pietari-näkymin varustettu baari. Pietarin trendiväkeä houkuttelee Iisakin kirkon vieressä sijaitseva Mansarda ja luksusputiikkitavaratalo Grand Palacesta löytyy shoppailun vastapainoksi italialaisvaikutteinen Luce. Iltapäivätee sopii nauttia hotelli Astoriassa, jossa teetä ovat hörppineen aikansa supertähdet Isadora Duncanista aina Madonnaan.

Lue juttu
Aiheet