Imatran ja Pietarin välinen junahanke puksuttaa hitaasti eteenpäin

Henkilöjunaliikenteen aloittaminen vaatisi kuitenkin kaksoisraidetta.

470
Allegro

Imatran ja Pietarin välistä suoraa junayhteyttä on puuhailtu jo vuosikausia. Viime aikoina asiasta ei ole kuultu uutisia, mutta siitä huolimatta hanketta viedään vähitellen eteenpäin.

Imartalainen-lehden haastattelema Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen kertoo, että suorasta kansainvälisestä rautatieliikenteestä on olemassa valtioiden välinen sopimus.

– Seuraavaksi odotetaan, että eduskunta hyväksyy sopimuksen. Tämä tapahtuu toivottavasti vuoden loppuun mennessä, Lintunen kertoo.

Kansainvälisen henkilöjunaliikenteen aloittaminen vaatisi kuitenkin kaksoisraidetta ja sen kohtalo riippuu puolestaan vahvasti valtion rahoituksesta, Imatralainen kirjoittaa.

– Muut valtakunnalliset hankkeet, kuten Pisararata ja Tunnin juna Turun ja Helsingin välillä vaikuttavat kaksoisraiteen suunnitelmiin. Kysymys kuuluukin, riittääkö Etelä-Karjalan maakunnan painoarvo tässä keskustelussa, Lintunen sanoo.

Henkilöjunaliikenteen kokeiluun Venäjä on Lintusen mukaan valmis.

– Toistaiseksi VR on ollut se vähemmän innokas osapuoli. Venäjän puolella ratahankkeet etenevät koko ajan, mikä on kokonaisuutta ajatellen hyvä asia, Lintunen paljastaa.

Aiheet