Kauppakeskukset Galeria ja Rio pommiuhkausten kohteena

Fort Group sai uhkaussoitot loppumaan.

634
Kauppakeskus Rio

Pietarin keskustassa sijaitsevat kauppakeskus Galeria ja Etelä-Pietarissa toimiva Rio ovat olleet säännöllisten pommiuhkausten kohteena viime maaliskuusta lähtien. Kauppakeskukset on jouduttu evakuoimaan uhkaussoittojen vuoksi yhteensä useita kymmeniä kertoja, verkkolehti Fontanka uutisoi.

Fontankan mukaan uhkailusoittojen takana on Ukrainan Kharkivista käsin toimiva Dillinges Team, joka vaatii uhkaussoittojen lopettamisesta yhteensä 150 miljoonaa dollaria. Kauppakeskuksia operoivat yhtiöt eivät kuitenkaan ole suostunut maksamaan lunnaita.

Pommiuhkaussoittoja on alkanut tulla sen verran usein, että kauppakeskus Rioa ei enää evakuoida jokaisen uhkaussoiton jälkeen, vaan poliisi käy tarkastamassa kauppakeskuksen tilat asiakkaiden ollessa kauppakeskuksissa. Sen sijaan Galeria aiotaan vastedeskin evakuoida jokaisen uhkaussoiton jälkeen.

Aikaisemmin keväällä ukrainalaiskiristäjien uhkaussoitot kohdistuivat erityisesti Fort Group -yhtiön kauppakeskuksiin. Uhkaussoitot kuitenkin loppuivat kesän aikana sen jälkeen kun Fort Group oli ollut asiasta yhteydessä Ukrainan turvallisuuselimissä työskentelevään tuttuun henkilöön.

Aiheet