1025

Pietarin uusimman kauppakeskustulokkaan Okhta Mallin avajaisia vietettiin lauantaina Pietarissa. Investoinniltaan kaikkiaan noin 200 miljoonan euron arvoisen kauppakeskuksen rakennustyöt alkoivat syksyllä 2013.

Kokonaispinta-alaltaan 140 000 neliömetrin suuruinen kauppakeskus on yksi Pietarin suurimmista ja suurin kaupungissa viime vuosina toteutettu vähittäiskaupan hanke. Okhta Mallin on toteuttanut suomalainen rakennusyhtiö SRV.

— Okhta Mall on lippulaivaprojektimme Venäjällä ja Pietarin toimintamme kulmakivi. Kauppakeskus tulee olemaan ainutlaatuinen tarjonnaltaan ja ekologisuudeltaan: Okhta Mallille ollaan myöntämässä ensimmäisenä kauppakeskuksena Venäjällä LEED GOLD sertifikaatin”, sanoo SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala.

Investoinniltaan kaikkiaan noin 200 miljoonan euron arvoisen kauppakeskuksen rakennustyöt alkoivat syksyllä 2013. Kauppakeskuksessa on kaksi maan alla sijaitsevaa kerrosta, joissa on noin 700 pysäköintipaikkaa sekä hypermarket. Neljässä maan päällä olevassa kerroksessa on tilat yli 250 kansainväliselle ja venäläiselle merkkiliikkeelle.

Yli puolet Okhta Mallin toimitiloista on vuokrattu ankkurivuokralaisille, joista suurin osa on kansainvälisiä ja venäläisiä vähittäiskauppaketjuja, kuten Lenta, joka avaa Okhta Malliin ensimmäisen lippulaivaliikkeensä. Kuuluisimpia muita kansainvälisiä ja paikallisia tuotemerkkejä ovat muun muassa H&M, Koton, Decathlon, LC Waikiki ja Tom Tailor. Myös italialainen Terranova ja ranskalainen Kiabi avaavat kaupungin ensimmäiset liikkeensä Okhta Malliin.

Yksi kauppakeskuksen erikoisuuksista on noin 1 000 neliömetrin suuruinen Okhta LAB, Venäjän ensimmäinen kauppakeskuksessa sijaitseva kulttuuri- ja koulutuskäyttöön varattu tila. Tiloja aiotaan hyödyntää tehokkaasti erilaisten koulutus-, taide-, tiede- ja liiketoimintaprojekteissa.

Kotisivut: okhtamall.ru

Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Okhta Mall Pietarissa. Kuva: SRV
Aiheet