Neuvoja hyvän hotellin valintaan Pietarissa

Kunnollisella taustatyöllä riskit kauhumajoituksesta voi välttää.

910

Hyvän hotellin löytäminen entuudestaan tuntemattomasta matkakohteesta voi joskus olla varsinaista arpapeliä. Moderneilla kotisivuilla ja komeilla valokuvilla esitelty majoituspaikka voi paikan päällä paljastua ylä-asteen liikuntasalilta haisevaksi, painajaismaista asiakaspalvelua ja teurasjätettä aamiaisella tarjoavaksi loukoksi.

Kunnollisella taustatyöllä pahimmat riskit kauhumajoituksesta voi kuitenkin välttää. Pietari-info esittelee kuusi yleisintä keinoa hyvän hotellimajoituksen löytämiseksi Pietarissa.

1. Älä tuijota liikaa hotellin tähtiluokitusta

Kuva: Pushka Inn
Kuva: Pushka Inn

Hotellin valintaa ei kannata tehdä pelkästään tähtiluokituksen perusteella, sillä vain noin kymmenellä prosentilla venäläisistä hotelleista on virallinen tähtiluokitus. Loput on luokiteltu joko kansainvälisin standardien mukaan, tai sitten ei. Virallisessa luokituksessa mukana olevat 1 300 hotellia on lueteltu Venäjän kulttuuriministeriön ylläpitämillä verkkosivuilla.

Asiantuntijoiden mukaan venäläinen viiden tähden hotelli vastaa keskimäärin luokitukseltaan noin neljää tähteä kansainvälisellä luokittelulla. Tämä ei kuitenkaan koske Venäjällä toimivien kansainvälisten ketjujen hotelleja, jotka toki pyrkivät noudattamaan luokittelussaan kansainvälisiä standardeja.

2. Jos haluat pelata varman päälle – majoitu kansainvälisen ketjun hotelliin

Sokos Hotel Olympia Garden - Pietari
Sokos Hotel Olympia Garden – Pietari

Pietarista toimii lähes kaikkien suurimpien kansainvälisten hotelliketjujen hotelleja. Pietarista löytyvät Radisson, Holiday Inn, Novotel, Ibis ja niin edelleen. Hotelliketjut ovat kuin McDonaldseja tai Starbuckseja: Ne tarjoavat juuri sitä mitä asiakas odottaakin, pyrkivät pitämään huolta maineestaan ja noudattamaan palvelutasolupaustaan. Löytyypä Pietarista myös Sokos-hotelleja, joissa suomalainen turisti tuntee olonsa varmasti kodikkaaksi.

Ketjuhotellien miinuspuoli on siinä, että niiden hotellit ovat yleensä tuntuvasti kalliimpia kuin ketjuihin kuulumattomat hotellit.

3. Etsi hyviä minihotelleja

Soul Kitchen, kuva 1
Soul Kitchen Hostel Junior

Jos kuitenkin haluat selvitä majoituksesta edullisesti, kannattaa käyttää hieman aikaa hyvien perhehotellien tai -hostellien etsimiseen. Perhehotellit ovat tavallisesti pieniä, vain muutaman huoneen majoituspaikkoja, joita pyörittää perhe tai kaveriporukka. Näillä minihotelleilla tai Bed&Breakfast -tyyppisillä majoituspaikoilla ei yleensä ole minkäänlaista luokitusta, mutta parhaimmillaan ne voivat tarjota erittäin persoonallista ja hyvinkin korkeatasoista palvelua. Tällaisten perheomisteisten pikkuhotellien määrä on Pietarissakin kasvanut viime vuosina nopeaan tahtiin.

4. Tutustu hotellista annettuihin arvosteluihin

TripAdvisor
TripAdvisor

Ehkä kaikkein tärkein neuvo on lukea läpi majoituspaikoista annettuja arvosteluja. Englannin- ja suomenkielisiäkin arvosteluja löytää helpoiten suosituimmilta majoitusvaraussivustoilta, esimerkiksi sellaisilta kuin Booking.com tai Hotels.com tai TripAdvisorista. Arvosteluja ja vinkkejä voi etsiskellä myös erilaisilta matkailufoorumeilta, blogeista tai Facebookin Pietari-aiheisista ryhmistä.

Joillain varaussivustoilla hotellien johto jopa vastailee asiakkailtaan saamaansa palautteeseen. Vastaukset kannattaa lukea, koska niistäkin voi päätellä jotain hotellin asiakaspalvelun tasosta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että makuja, odotuksia ja vaatimuksia majoituspaikalta on yhtä monta kuin majoittujaakin: amerikkalaisturisti saattaa pitää vihonviimeisenä läävänä sellaista paikkaa, mihin joku saksalainen reppumatkailija ihastuu ikihyviksi.

5. Etsi asiakkaiden ottamia kuvia hotellista

Yandex
Yandex

Kuvat kertovat monesti enemmän kuin tuhat sanaa, joten myös niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pitää kuitenkin muistaa, että erityisesti hotellien omilla sivuilla tai majoitusvaraussivustoilla hotelleista saatetaan julkaista vain optimaalisista kuvakulmista otettuja edustuskelpoisimpia kuvia, joita on joissain tapauksissa jopa kohenneltu kuvankäsittelyohjelmilla.

Hotelleista kannattaa siis yrittää etsiä hakukoneilla asiakkaiden itse ottamia kuvia. Kuvien etsimisessä voi hyödyntää myös esimerkiksi Instagramia, joka tarjoaa mahdollisuuden etsiä kuvia myös paikkatietojen perusteella.

6. Tsekkaa Googlen ja Yandexin katunäkymät

Google Street View
Google Street View

Sekä Google että Yandex tarjoavat Pietarista katunäkymäkuvia, joita kannattaa tutkailla hotellia valitessaan. Katunäkymät paljastavat hotellia ympäröivien kortteleiden viihtyisyyden ja niiden palveluntarjonnan. Katunäkymistä voi myös tarkastaa, ettei hotellin vieressä sijaitse esimerkiksi kaupungin äänekkäintä yökerhoa tai trumpettitehdasta. Googlen Street View -palvelussa on joistain hotelleista myös sisäkuvia (ks. kuva yllä).

Ota kuitenkin huomioon, että osa Googlen Street View -palvelun kuvista voi olla jo pari-kolme vuotta vanhoja. Pietari on siinäkin ajassa voinut muuttua jo paljon.

Lähde: The-Village

Aiheet