Kesällä pääsee tutustumaan suljettuihin kohteisiin

Tutustumiskierrokset alkavat kesäkuussa ja niitä järjestetään kesän aikana yhteensä 50.

1046

Venäläinen historiallisten rakennusten ja muistomerkkien suojeluyhteisö VOOPIiK järjestää kesällä tutustumiskierroksia Pietarilaisiin paikkoihin, joihin yleisöllä ei normaalisti ole pääsyä. Virallisia tutustumiskierroksia luvataan järjestää maksutta, sillä VOOPIiK on saanut kierroksilleen lähes 70 000 euron avustuksen Pietarin kaupungilta.

Tutustumiskierrokset alkavat kesäkuussa ja niitä järjestetään kesän aikana yhteensä 50. Tutustumiskierrokset toteutetaan kävellen ja linja-autoilla. Kierroksille voi ilmoittautua kevään aikana avattavien verkkosivujen kautta, verkkolehti Fontanka uutisoi.

Tutustumiskierroksia toteutetaan historiallisesti mielenkiintoisiin kohteisiin, joihin yleisöllä ei tavallisesti ole vapaata pääsyä. Tähän mennessä näihin kohteisiin on päässyt tutustumaan ainoastaan yhtenä päivänä vuodessa, eli 18. elokuuta vietettävänä kansainvälisenä muistomerkkien ja historiallisten paikkojen suojelupäivänä. Viime vuonna kaupunkilaiset pääsivät tutustumaan esimerkiksi Pulkovon observatorioon, Venäjän maantieteellisen seuran päärakennukseen ja Pietarin vanhimman kaasulaitoksen kaasukelloihin.

Venäjän maantieteellisen seuran päärakennuksen portaikko.
Venäjän maantieteellisen seuran päärakennuksen portaikko.
Aiheet