Kimppakyytiläinen päätyi veturiin Etelä-Uralilla

Autokyydin sijasta kimppakyyti olikin tarjolla veturin ohjaamosta.

1424

Suositusta kimppakyytipalvelu BlaBlaCarista itselleen kyydin tilannut mies koki yllätyksen, kun autokyydin sijasta kimppakyyti olikin tarjolla veturin ohjaamosta. Tapauksesta kertoi samaralainen verkkojulkaisu News163.

Julkaisulle tapauksesta kertoneen miehen mukaan kimppakyydin tarjoaja oli sopinut kyydittävän kanssa tapaamisesta Syzranin rautatieasemalla.

— Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä monet kimppakyytejä tarjoavat autonkuljettajat sopivat kyytiläisten tapaamisesta kuuri asemilla. Yllätys sen sijaan oli, kun kuljettajani pyysi minua puhelimessa siirtymään neljännen raiteen junalaiturille, Vladimiriksi esittäytynyt mies kertoi.

Laiturilla hämmentynyttä Vladimiria vastassa oli hymyilevä veturinkuljettaja, joka kertoi, että kimppakyyti olikin tarjolla veturin ohjaamossa.

Itse matka sujui Vladimirin mukaan muitta mutkitta ja mielialaa lämmitti veturinkuljettajan termospullostaan tarjoama kuuma tee. Reissu Syzranista Samaraan kesti kaksi ja puoli tuntia. ”Bensarahana” Vladimir maksoi veturinkuljettajalle 200 ruplaa, eli reilut kolme euroa.

BlaBlaCar on Venäjällä suosittu kimppakyytipalvelu, jonka kautta autoilijat voivat tarjota kimppakyytejä kyytejä tarvitseville. Palvelun asetuksissa voi määritellä muun muassa musiikkitoiveensa, tupakointitottumuksensa sekä sen, haluaako matkan aikana keskustella vai olla hiljaa.

Totta vai tarua?

Tapaus herätti venäläismediassa laajasti huomiota ja aiheutti myös pienimuotoisen skandaalin Venäjän valtion rautatieyhtiössä, jossa asiasta käynnistettiin tutkimukset. Myös jutun todenperäisyys herätti epäilyjä monissa lukijoissa.

Tapauksen saaman huomion vuoksi asiasta ensimmäisenä kertonut verkkojulkaisu News163 julkaisi perjantaina kirjoituksen, jossa se myönsi, että tarinan totuudenmukaisuutta ei ole vahvistettu. Tekstissä myös pahoiteltiin jutun aiheuttamaa vaivaa.

— Heti jutun julkaisun jälkeen toimitukseemme ottivat yhteyttä rautatieyhtiön edustajat ja poliisin rikostutkijat. Pahoittelemme, että olemme saattaneet jutullamme epäilyksenalaisiksi kaikki alueen veturinkuljettajat.

Tekstissä kerrotaan lisäksi, että News163 ei ole edes uutissivusto, vaan nuorten toimittakoulun käytössä oleva verkkosivu. Jutun julkaisemista perusteltiin sillä, että se kuulosti ”mielenkiintoiselta”. Juttua ei kuitenkaan oltu varmistettu, eikä edes yritetty varmistaa.

Sosiaalisessa mediassa on myös arveltu, että kyseessä on saattanut olla BlaBlaCar-palvelun julkisuustemppu.

Aiheet