Kolmen päivän kiertomatka Pietariin ja Moskovaan 144 eurolla? Näin se onnistuu.

RZhD tiedotti keskiviikkona aloittavansa uuden yöjunavuoron Pietarin ja Moskovan välillä.

916
Kaksikerroksinen makuuvaunu

Pietariin ja Moskovaan voi tutustua viettämättä yhtään yötä hotellissa. Tällainen matka on mahdollista toteuttaa matkustamalla Pietarin ja Moskovan välinen edestakainen matka yöjunassa.

Venäjän valtionrautatieyhtiö RZhD tiedotti keskiviikkona aloittavansa uuden yöjunavuoron Pietarin ja Moskovan välillä. Uudessa junassa käytetään moderneja kaksikerroksisia makuuvaunuja ja sen aikataulut sopivat hyvin erityisesti niille, joka haluaa piipahtaa Moskovassa päivämatkalla. Myös lipun hinta on edullinen, sillä yhtensuuntainen lippu makuuosastolla maksaa vain 999 ruplaa, eli noin 13 euroa.

Juna lähtee Pietarista kello 21:52 illalla ja saapuu Moskovaan kello 6:06 aamulla. Paluujuna Moskovasta lähtee kello 21:50 ja saapuu Pietariin seuraavana aamuna kello 6:06.

Mikäli Pietariin matkustaa aamun ensimmäisellä Allegro-junalla, ehtii kaupungissa oleskella 11 tuntia ennen Moskovan junan lähtöä. Moskovassa aikaa kaupunkiin tutustumiseen jää yli 15 tuntia ja paluumatkalla Pietarissa ehtii viettää vielä 14 tuntia ennen viimeisen Allegro-vuoron lähtöä takaisin kohti Suomea.

Näin toteutettuna kolmen päivän matkan hinnaksi tulee vain noin 144 euroa. Hinta on laskettu matka-ajalle 29. – 31.1.2015. Helsinki-Pietari-Helsinki -matkan hinta on otettu VR:n sivuilta.

Kaksikerroksinen makuuvaunu Kaksikerroksinen makuuvaunu

Kaksikerroksinen makuuvaunu

Kaksikerroksinen makuuvaunu

Kuvat: rzd.ru

Aiheet