Lähetä Reissu-Esa Vladivostokiin – autolla

Ehtona matkaan lähtemiselle on, että Reissu-Esa saa 1 000 seuraajaa Facebookissa tai Twitterissä.

715

Trans-Siperian matkaa junalla on taittanut useampikin sukupolvi elämyksennälkäistä reppureissaajaa. Nyt Nokialainen yrittäjä ja matkabloggaaja Esa Isopahkala korottaa panoksia ja aikoo ajaa Venäjän halki henkilöautolla. Ehtona reissuun lähtemiselle on, että Reissu-Esa saa 1 000 seuraajaa Facebookissa tai Twitterissä.

Isopahkala on tutkinut Venäjän maantieverkoston kuntoa ja selvittänyt paikallisen ajokulttuurin erityispiirteitä. Suunnitelmat budjetteineen on kirjattu Reissu-Esan matkablogiin. Aikaa 10 000 kilometrin reissulle on varattu maksimissaan kolme kuukautta.

”Halvan bensiinin ansiosta Trans-Siperian matkan tekisi yksin omalla autolla yllättäen suunnilleen samalla hinnalla kuin junamatkan halvimmassa luokassa”, Isopahkala laskee.

Isopahkalan matkasuunnitelmissa autoksi näyttäisi valikoituvan Ford. Kyseessä onkin järkevä vaihtoehto, sillä Fordeja valmistetaan myös Venäjällä ja se on ollut viime vuosina yksi myydyimmistä ulkomaalaisista automerkeistä, mikä voisi tarkoittaa myös varaosien helppoa saatavuutta.

Lähetä Reissu-Esa Vladivostokiin seuraamalla bloggaajaa Facebookissa tai Twitterissä. Miehen matkasuunnitelmat voi lukea täältä.

Esa Isopahkalan matkablogi: matkablogi.fi

Aiheet