Lätkähuuma valtasi Pietarin: tuntikausien jonot

Pietarin jääpalatsin edustalla kiemurteli aamulla noin 300 metrinen jono.

982
Pietarin SKA:n maskotti ja fani

Pietarin SKA:n ja Kazanin AK Barsin finaalipelien kotiotteluiden liput tulivat maanantai-aamuna myyntiin Pietarissa. Lippukassojen avauduttua niiden edessä oli jo valmiiksi satojen metrien jonot. Innokkaimmat kiekkofanit olivat aloittaneet jonotuksen jo sunnuntaina.

Aamulla lippukassojen avautuessa Pietarin jääpalatsin edustalla kiemurteli noin 300 metrinen jono. Samanlainen ilmiö nähtiin myös SKA:n fanituotekaupan edustalla valtakatu Nevsky prospektilla. Lippuja jonotettiin yöllä viileässä säässä ja osa jonottajista lämmittelikin läheisissä kahviloissa tai henkilöautoissaan.

Pietarilaiset ostavat kiekkolippunsa tavallisesti SKA:n kotisivujen verkkokaupasta, mutta kovan kysynnän vuoksi sivusto kaatui ennen kuin lipunmyynti pääsi kunnolla edes alkamaan.

Pääsyliput maksavat virallisista kassoista ostettuina 18 – 55 euroa. Verkkolehti Fontankan mukaan lippuja on tavattu myös mustassa pörssissä, jossa niiden hinnat ovat nousseet parhaimmillaan 120 – 360 euroon. Verkkolehti Gazeta.spb:n haastattelemien vanhemman polven jääkiekkotuntijoiden mukaan Pietarissa ei ole nähty vastaavaa kiekkohuumaa sitten neuvostokiekon kulta-aikojen.

Pietarin SKA pelaa seuraavat kaksi kotiotteluansa Kazanin AK Barsia vastaan 15. ja 17. päivänä huhtikuuta.

KHL:n Gagarin Cupin finaalisarjan ensimmäisen Kazanissa pelatun ottelun voitto meni Pietariin. KHL:n mestaruus heltiää neljällä otteluvoitolla.

Aiheet