Lux Express kasvatti Pietarin-reittien matkustajamääriään

Viime vuosi oli Pietarin-reittien osalta ennätyksellinen matkustajamäärissä laskettuna.

1180
Lux Express

Virolainen Lux Express -bussiyhtiö kuljetti Pietarin-reiteillään viime vuonna yhteensä 428 000 matkustajaa. Toissavuoteen verrattuna matkustajamäärät kasvoivat yhdeksällä prosentilla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Lux Express liikennöi Pietarista neljään kohteeseen, eli Tallinnaan, Tarttoon, Riikaan ja Helsinkiin. Kaikkein voimakkaimmin suosiotaan kasvatti Helsinki-Pietari -reitti, jolla matkusti viime vuonna peräti 25 prosenttia enemmän matkustajia kuin vuonna 2015.

— Viime vuosi oli Pietarin-reittien osalta ennätyksellinen matkustajamäärissä laskettuna. Kuljetimme ensimmäistä kertaa yli 400 000 matkustajaa ja kasvuluvut vahvistavat uskoamme siihen, että Venäjällä on kysyntää laadukkaille bussipalveluille, Lux Expressin venäläisen tytäryhtiö ZAO Eurolinesin toimitusjohtaja Rait Remmel kertoi verkkolehti Fontankan mukaan.

Matkustajamäärien lisäksi myös bussien täyttöaste kasvoi. Täyttöaste oli viime vuonna keskimäärin 64 prosenttia, kun se toissa vuonna oli 54 prosenttia. Täyttöasteeltaan suosituin reitti oli Pietarista Riikaan. Matkustajamäärissä mitattuna suosituin yhteys oli puolestaan Pietarista Tallinnaan, jolla on myös eniten päivittäisiä lähtöjä.

Viime vuonna Lux Express kuljetti kaikilla reiteillään yhteensä 2,2 miljoonaa matkustajaa. Pietarin-reittien matkustajaosuus yhtiön kaikista Euroopan-reiteistä oli noin viidennes.

Aiheet