Nevski Prospekt kävelykaduksi? ”Mahdollista”

Suunnitelmista toteutukseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

725
Nevski Prospekti, konsepti

Pietarin valtakatu Nevski Prospekt saatetaan tulevaisuudessa muuttaa kävelykaduksi. Nevskin kävelykaduksi muuttamista on ehdottanut kaupunkiaktivistien liike Krasivyij Peterburg.

Aktivistit esittivät kävelykatusuunnitelmansa Pietarin varakuvernööri Igor Albinille. Pietarin liikennevirasto on tehnyt ehdotuksen pohjalta myös omia alustavia suunnitelmia, joissa on muun muassa pohdittu korvaavia liikennereittejä. Suunnitelmien mukaan kävelykaduksi muutettava osuus olisi Bolshaja Morskajan ja Dumskaja -katujen välillä.

Suunnitelmista toteutukseen on kuitenkin vielä pitkä matka, verkkolehti Fontanka kirjoittaa. Liikenneviraston mukaan Nevskin muuttaminen kävelykaduksi vaatisi useiden keskustan katujen liikennejärjestelyjen muuttamista.

— Asiassa on huomioitava tasapuolisesti jalankulkijoiden ja autoliikenteen intressit, mikä ei ole ollenkaan helppoa. Liikennesuunnittelijoille on nyt kuitenkin annettu tehtäväksi arvioida kävelykatuehdotuksen toteuttamismahdollisuuksia, Igor Albin kommentoi asiaa Fontankan mukaan.

Aiheet