Nyt se on tutkittu: Pietarista tuli edullinen

Selvityksen mukaan yhden esimerkkimatkapäivän hinnaksi Pietarissa tulee 3440 ruplaa, eli 49 euroa.

1415
Pietari, Sisäpiha

Pietari on noussut edullisimpien eurooppalaisten matkakohteiden joukkoon Price of travel -verkkosivuston selvityksessä. Selvityksessä, jossa vertailtiin 56 eurooppalaisen kaupungin hintatasoa, Pietari oli kuudenneksi edullisin.

Selvityksen mukaan Pietaria edullisempia matkakohteita olivat Bukarest (Romania), Sofia (Bulgaria), Kiova (Ukraina), Cesky Krumlov (Tshekki) ja Sarajevo (Bosnia ja Hertsegovina). Kymmenen edullisimman kohteen joukkoon mahtuivat Pietarin lisäksi myös Budapest (Unkari), Krakova (Puola), Belgrad (Serbia) ja Split (Kroatia).

Yhden esimerkkimatkapäivän hinnaksi Pietarissa tulee 3440 ruplaa, eli 49 euroa helmikuun vaihtokurssilla. Esimerkkimatkapäivä sisältää yhden yön majoituksen edullisimmassa keskitasoisessa hotellissa, kaksi kolmen kilometrin mittaista taksimatkaa, museokäynnin, kolme edullista ateriaa ja kolme olut-, viini-, tai kahviannosta. Ruplan kurssin vahvistuttua viime viikkoina Pietarin matkapäivän hinta on tosin noussut 53 euroon.

Suomen kaupungeista vertailussa oli mukana ainoastaan Helsinki, joka sijoittui sijalle 48. ja oli kahdeksanneksi kallein matkakohde. Helsingin matkapäivän vertailuhinnaksi muodostui 132 euroa.

Aiheet