Pietari valittiin vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi matkakohteeksi

"Matkailun Oscar" ensimmäistä kertaa Pietariin.

590

World Travel Awards on valinnut Pietarin vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi matkakohteeksi. Ammattilaisraadin vuosittain jakama tunnustus osui Pietariin ensimmäistä kertaa.

Pietarin valintaa perusteltiin sillä, että kaupungilla on poikkeuksellisen rikas historia, vuosisatoja vanhat kulttuuriperinteet ja erinomaiset tulevaisuudennäkymät turistikohteena.

Euroopan parhaan matkakohteen tunnustuksesta kisasivat loppusuoralla Pietarin lisäksi muun muassa Amsterdam, Barcelona, Berliini, Istanbul, Lissabon, Lontoo, Pariisi ja Rooma. Voittonsa myötä Pietari on automaattisesti mukana myös ensi vuoden finaalissa.

— Tunnustus osoittaa, että kansainväliset matkailualan ammattilaiset ovat huomanneet Pietarin kaupungin panostukset matkailun kehittämiseen, turistien mukavuuteen ja matkailun infrastruktuuriin, Pietarin kaupungin matkailukomitea kommentoi palkintoa.

Palkinnot myönnettiin tänä vuonna Italian Sardiniassa järjestetyssä gaalatilaisuudessa, johon oli kokoontunut yhteensä 250 matkailualan ammattilaista.

World Travel Awards on perustettu vuonna 1993 ja sitä pidetään yleisesti ”matkailun Oscar-palkintona”. Palkintojen saajat valitsee kansainvälinen asiantuntijaraati, joka edustaa matkailualan eri segmenttejä: esimerkiksi matkatoimistoja, kuljetusyhtiöitä ja hotelleja.

Aiempina vuosina ”Paras eurooppalainen matkakohde” -tunnustuksen ovat voittaneet mm. Yorkshire, Edinburgh, Lontoo, Istanbul ja Lissabon.

Kuva: worldtravelawards.com

Aiheet