Pietariin puuhataan maailman korkeinta maailmanpyörää

Alustavan suunnitelman mukaan maailmanpyörään mahtuisi kerrallaan peräti tuhat matkustajaa.

1129

Investointiyhtiö NAI Becar on esitellyt suunnitelmansa 170 metrin korkeuteen nousevan maailmanpyörän rakentamisesta Pietariin. Mikäli hanke toteutuu, Pietarin maailmanpyörästä tulisi maailman korkein.

Alustavan suunnitelman mukaan maailmanpyörään mahtuisi kerrallaan peräti tuhat matkustajaa. Laite toimisi ympäri vuoden, sillä sen gondolit on tarkoitus varustaa lämmityksellä ja ilmastoinnilla. Maailmanpyörän yksi kierros kestäisi noin puoli tuntia.

Konseptisuunnitelma Pietarin maailmanpyörästä. Kuva: NAI Becar

Investointiyhtiön mukaan maailmanpyörän rakennuskustannukset ovat 140 miljoonaa euroa ja se voitaisiin rakentaa kahdessa-kolmessa vuodessa.

Tällä hetkellä maailmanpyörälle etsitään sopivaa tonttia. Yhdeksi vaihtoehdoksi on esitetty Pietarin luoteisosassa sijaitsevaa Pietarin 300-juhlavuoden puistoa. Hanke on kuitenkin vasta alkuvaiheessa, eikä sille ole vielä haettu rakennuslupaa.

Tällä hetkellä korkeusennätystä pitää hallussa Las Vegasissa sijaitseva 168 metriä korkea High Roller -maailmanpyörä. Venäjän korkein maailmanpyörä Sotshissa nousee 80 metrin korkeuteen. Suomen korkein maailmanpyörä Helsingin Katajanokassa on korkeudeltaan 40 metriä.

Aiheet