Pietarissa ehdotetaan: Metroasemalle jääkiekkojoukkueen nimi

Nimenmuutoksella halutaan kunnioittaa kaupungin jääkiekkoperinteitä ja ottaa etäisyyttä bolsevikkivallankumoukseen.

822

Pietarilainen kansalaisjärjestö ”Kansallinen komitea +60” on jättänyt kaupungin viranomaisille ehdotuksen Prospekt Bolshevikov -metroaseman nimen vaihtamisesta muotoon SKA. Nimenmuutoksella halutaan kunnioittaa kaupungin jääkiekkoperinteitä ja ottaa etäisyyttä bolsevikkivallankumoukseen, verkkolehti saint-petersburg.ru uutisoi.

Aktivistit ovat jättäneet ehdotuksensa Pietarin varakuvernööri Vladimir Kirilloville ja kaupungin nimistölautakunnalle. Järjestön ehdottamia vaihtoehtoisia nimiä nykyiselle metroasemalle ovat myös ”Kiekkoasema” ja ”Jääpalatsi”.

— Prospekt Bolshevikov -metroasema sijaitsee Pietarin kiekkoareenan vieressä. Se on saanut nimensä toveriryhmän mukaan, joka toteutti kaupungissa vallankumouksen. Yhtään vallankumoukseen osallistunutta toveria ei kuitenkaan tiettävästi ole enää elossa, joten heitä metroaseman nimen vaihtaminen ei varmasti haittaa, järjestö esittää perusteluissaan.

Aiemmin sama järjestö oli esittänyt, että uuden jalkapallostadionin viereen rakenteilla olevalle metroasemalle annettaisiin nimi Zenit kaupungin jalkapallojoukkueen mukaan. Idea sai runsaasti kannatusta pietarilaisten keskuudessa.

Aiheet