Pietarilaislehti haastatteli Cafe Jamin Ari Kölliä

Skandinaavista ruokaa suomalaisvoimin.

705
Cafe Jam, Pietari

Pietarilainen verkkolehti Bumaga haastatteli Pietarissa asuvia ulkomaalaisia ravintoloitsijoita ja kyseli heiltä ravintoloista, ruokalistoista ja ravintolatoiminnasta Venäjällä. Kokemuksiaan kertoi lehdelle myös suomalaisen Cafe Jamin omistaja Ari Kölli.

Kuinka päädyit Venäjälle?

Asuin Kouvolassa, jossa minulla oli vartiointipalveluihin liittyvä yritys. Suomalaisena on vaikeaa välttyä Venäjän-matkailulta. Matkustelin tänne usein ja myöhemmin päätin myös jäädä tänne. Avasin Pietariin ensimmäisen ravintolani, suomalaiseen keittiöön erikoistuneen Kultaisen Pippurin, vuonna 2011. Seuraavana vuonna ostin tanskalaiselta omistajalta nykyisen ravintolani Cafe Jamin.

Nykyisin matkustelen Suomen ja Venäjän välillä. Puolet viikosta asun Pietarista ja puolet Suomessa, jossa minulla on edelleen liiketoimia.

cafe-jam-3

Ravintolatoiminta Pietarissa

Ensimmäisen ravintolani kanssa minulla oli ongelmia, sillä se ei huonosta sijainnistaan johtuen tavoittanut sen pääasiallista kohderyhmää, eli suomalaisia.

Uuden ravintolan sijainti on tässä mielessä hyvä: ravintolan lähistöllä asuu paljon suomalaisia, koska Suomen Pietarin pääkonsulaatti sijaitsee aivan lähistöllä. Venäläisille asiakkaille käynti ravintolassamme tarjoaa puolestaan hyvän mahdollisuuden tutustua suomalaisiin.

cafe-jam-2

Ravintolasta

Jam Cafe on Venäjän ainoa skandinaavista ruokaa tarjoava ravintola. Ruokalistaltamme löytyy pääosin suomalaisia ja tanskalaisia annoksia. Tarjoamme myös venäläistä ruokaa, mutta sitä suosivat enimmäkseen turistit.

Ruokalistamme vaihtuu aina pääkokin mukaan. Tällä hetkellä meillä on töissä suomalainen kokki ja keskitymme suomalaiseen ruokalistaan. Pietarilaisten näkökulmasta meidän annoksemme – esimerkiksi poronkäristys tai lohikeitto – eivät ole kovin eksoottisia, mutta kaupungissa vierailevat turistit saattavat maistaa niitä ensimmäistä kertaa.

cafe-jam-3

Vielä kolme vuotta sitten laadukkaita raaka-aineita joutui tuomaan ulkomailta, mutta nyt käytämme venäläisiä raaka-aineita ja Suomesta tuomme enää lähinnä mausteita. Ruokalistan lisäksi suomalaisuus näkyy ravintolassamme myös siinä, että esitämme säännöllisesti Skandinaviasta kertovia lyhytelokuvia. Lisäksi järjestämme erilaisia Suomi-aiheisia teemailtoja – viimeksi täällä järjestettiin rapujuhlat.

Ravintolan kotisivut: cafejam.spb.ru
Lue myös: Café Jam – Pietarin epävirallinen ”Suomi-ravintola”

Lähde: Paperpaper.ru

Ravintolan sijainti

Aiheet