Pietarilaisopiskelijat maksuttoman joukkoliikenteen puolesta

Adressissa muistutetaan, että Tallinnassa joukkoliikenne on kokonaan maksutonta.

902
Adressi

Pietarilainen nuorisojärjestö Vesna (Kevät) kerää nimiä adressiin, jossa vaaditaan maksutonta joukkoliikennettä opiskelijoille. Järjestö on julkaissut adressinsa osoitteessa proezdnogo.net.

Adressin tekijöiden mukaan nykyisessä taloudellisessa tilanteessa opiskelijahintainen 850 ruplan (12 euroa) joukkoliikenteen kuukausikortti on monille opiskelijoille liian kallis. Liike muistuttaa adressissaan, että Pietarissa opiskelee noin 500 000 opiskelijaa. Adressissa todetaan, että maksuton julkinen liikenne voisi houkutella kaupunkiin lisää opiskelijoita.

Järjestö kertoo, että useissa eurooppalaisissa kaupungeissa Ranskassa, Saksassa ja Belgiassa opiskelijat voivat matkustaa maksutta julkisilla liikennevälineillä. Adressissa muistutetaan myös siitä, että Tallinnassa joukkoliikenne on kokonaan maksutonta.

Vesna toteutti samanlaisen tempauksen myös viime syksynä, jolloin lähes 60 000 henkilöä allekirjoitti adressin. Tuolloin se ei kuitenkaan vaikuttanut julkisen liikenteen hinnoitteluun, vaan opiskelijoiden kuukausikortin hinta nousi vuoden vaihteessa.

Aiheet