Pietarin Eremitaasi esittelee suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua

Eremitaasissa asetetaan näytteille 450 alkuperäistä piirrosta, satakunta esinettä ja kymmeniä arkkitehtipienoismalleja 1930–60 –luvuilta.

986
Lasipalatsi, Helsinki

Suomalainen design pääsee paraatipaikalle Pietariin, kun taidemuseo Eremitaasissa avataan ensi vuonna suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua esittelevä näyttely. Näyttelyhankkeesta kerrottiin keskiviikkona Suomen pääkonsulaatissa Pietarissa, uutistoimisto TASS uutisoi.

Suomen Pietarin Instituutin kuraattori Jelena Vešnjakovan mukaan Eremitaasissa asetetaan näytteille 450 alkuperäistä piirrosta, satakunta esinettä ja kymmeniä arkkitehtipienoismalleja 1930–60 –luvuilta. ”Kultainen sukupolvi: modernismi suomalaisessa arkkitehtuurissa ja designissä” -nimeä kantavassa näyttelyssä on esillä töitä suomalaisen designin huippunimiltä, mm. Alvar Aallolta, Eero Aarniolta ja Viljo Revelliltä.

Näyttely koostetaan yhteistyössä Eremitaasin nykytaiteen osaston ja suomalaisten organisaatioiden kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Pietarin pääkonsulaatti, Suomen Pietarin Instituutti, Designmuseo (Helsinki), Arkkitehtuurimuseo (Helsinki) ja Alvar Aalto Säätiö (Jyväskylä).

Eremitaasin Suomi-näyttely avataan lokakuussa 2015. Suomen Pietarin instituutti ja Eremitaasin taidemuseon nykytaiteen osasto järjestävät 11. marraskuuta ”Tulevaisuuden tila” -seminaarin, joka on ennakkotapahtuma vuoden 2015 näyttelylle.

Aiheet