Pietarin hostellit suurennuslasin alla

Hostellitoiminnan kehitys on ollut nopeaa ja lainsäädäntö on jäänyt pahasti sen jalkoihin.

552
Soul Kitchen, kuva 3

Vielä muutama vuosi sitten Pietarista oli vaikeaa löytää edullisia majoituspaikkoja. Tilanne alkoi kohentua sen jälkeen, kun kaupunkiin alettiin aktiivisesti perustaa yksityisiä hostelleja. Pietarissa toimii niitä nykyään arviolta noin 350. Yhden yön majoitus pietarilasihostellissa maksaa edullisimmillaan noin 15 euroa.

Hostelleita on moneen makuun: Kansainvälisiä vertailuja voittaneista design-hostelleista aina työsiirtolaisille tarkoitettuihin halpishostelleihin. Hostellitoiminnan kehitys on ollut nopeaa ja lainsäädäntö on jäänyt pahasti sen jalkoihin. Nyt Venäjän lainsäätäjät ovat puuttumassa tilanteeseen.

Hostellitoiminnan suurin ongelma on se, että suuri osa hostelleista toimii tavallisissa asuintaloissa ja majoitusliiketoiminta voi aiheuttaa talon muille asukkaille huomattavia haittoja. Useimmat hostellit rikkovat jo nyt olemassa olevaa lainsäädäntöä, sillä lain mukaan asuinrakennuksessa toimivalla majoitusliikkeellä tulee olla erillinen sisäänkäynti. Monien hostellien tapauksessa tätä määräystä on mahdotonta noudattaa.

Viime huhtikuussa asiaan kiinnitti huomiota kansanedustaja Galina Hovanskaja, joka esitti hostellitoiminnan lainsäädännön ajanmukaistamista. Hovanskajan mukaan hostelleista aiheutuu nykyisellään vaaraa naapuriasunnoille ja monien hostellien asukkaat elävät hostelleissa ilman virallista rekisteröintiä. Hovatskajan mukaan hostellien pitäjät eivät myöskään maksa asukkaistaan vesi- ja sähkömaksuja taloyhtiöille.

Venäjän hostelliyrittäjien liitto on vastannut Hovanskajalle valmistelemalla oman ehdotuksensa hostellitoiminnan lainsäädännöstä. Liiton ehdotuksessa esitetään, että lakiin tulisi kirjata selkeät periaatteet hostellien majoitusliiketoiminnasta. Lisäksi liitto esittää kansallisen hostellitietokannan perustamista. Liitto on viemässä ehdotuksensa Venäjän parlamenttiin Pietarin kaupunginvaltuuston kautta.

Televisiokanava Vestin Pietarin toimitus selvitteli kaupunkilaisten suhtautumista pietarilaisiin hostelleihin. Suurin osa kyselyyn vastanneista pietarilaisista hyväksyisi hostellit, mikäli niiden toimintaan on saatu lupa rakennuksen kaikilta asukkailta.

Lähde: rtr.spb.ru
Lähde: rtr.spb.ru

Artikkelin kuva: Soul Kitchen hostel Junior 

Aiheet