Pietarin kalleimmat hotellit Top-7

Vaikka Pietarissa on nyt edullista, kalleimmista hotellihuoneista saa edelleen pulittaa pitkän pennin.

1174

Grand Hotel Europe

Pietarin ydinkeskustassa sijaitsevalla mannermaisen hienostuneella Grand Hotel Europella on 160-vuotinen historia. Hotellin vieraita ovat olleet mm. kirjailijat Bernard Shaw ja Ivan Turgenjev. Nykyajan vieraista hotellissa ovat majoittuneet ja konsertoineet mm. Elton Johnn ja Whitney Houston. Legendan mukaan eräs rikas pietarilaisperhe piilotti hotelliin arvokkaan kulta-aarteen ennen pakenemistaan vallankumousta vuonna 1917. Perheen Italiassa asunut jälkeläinen tuli etsimään aarretta hotelliin 1960-luvulla ja löysikin sen. Mies jäi kuitenkin miliisin haaviin ja kulta takavarikoitiin valtiolle.

Kallein hotellihuone: 10 240 € / yö

Kotisivut

Corinthia

Hotelli sijaitsee Pietarin ydinkeskustassa valtakatu Nevski Prospektin varrella. Hotellissa toimii kylpylä, useita baareja ja ravintoloita. Kaupunkilegenda kertoo, että 1990-luvulla eräs paikallinen oligarkki asui hotellin kalleimmassa sviitissä yhtäjakseoisesti 1,5 vuotta.

Kallein hotellihuone: 9 300 € / yö

Kotisivut

Taleon Imperial Hotel

Taleon Imperial Hotelin Keisarillinen Luxus-huoneisto näyttää juuri silta, miltä se kuulostaakin. Hotelli sijaitsee Nevskin varrella ja vielä muutama vuosi sitten siinä toimi myös Pietarin komein kasino. Hotellin lähihistorialla on läheiset yhtymäkohdat Venäjän suosituimman sosiaalisen median palvelun kanssa: VKontakten perustaja Pavel Durov sai pääoman sivustolleen luokkakaverinsa isältä – sen aikaiselta Taleon Hotelin omistajalta ja Pietarin alamaailman vaikuttajalta.

Kallein hotellihuone: 3 938 € / yö

Kotisivut

The State Hermitage Museum Official Hotel

Kuten nimi kertoo, The State Hermitage Museum Official Hotel on taidemuseo Eremitaasin virallinen hotelli. Hotelli sijaitsee rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1830 paikalliselle kauppiaalle ja hänen perheelleen. Neuvostoaikana rakennus toimi kulttuuritalona vuosina 1936-2000. Vuonna 2005 rakennuksessa riehuneen tuhoisan palon jälkeen se myytiin yksityiselle sijoitusyhtiölle, joka kunnosti siitä viiden tähden hotellin. Nimestään huolimatta taidemuseo Eremitaasi ei omista hotellia, vaan on ainoastaan myynyt sille oikeuden käyttää nimeään.

Kallein hotellihuone: 2 726 € / yö

Kotisivut

Trezzini Palace

Monien asioista hyvin perillä olevien mielestä juuri tämä on Pietarin hienostunein hotelli, josta asiakkaat saavat kaikkein kuninkaallisinta palvelua. Hotellivieraat saavat halutessaan käyttöönsä myös henkilökohtaisen palvelijan, joka täyttää kaikki toiveet. Hotellin ravintola tarjoaa eliittiviinejä maailman parhailta viinintuotantoalueilta.

Kallein hotellihuone: 1 828 € / yö

Kotisivut

Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg

Iisakin kirkon naapurissa sijaitseva vuonna 2014 avattu Four Seasons Hotel Lion Palace oli kanadalaisen Four Seasons –luksushotelliketjun ensimmäinen hotelli Venäjällä. Hotelli toimii rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1820 kreivi Aleksandr Lobanov-Rostovskin residenssiksi. Rakennuksen on suunnitellut ranskalaisarkkitehti Henri Louis Auguste Ricard de Montferrand, jonka käsialaa ovat myös viereinen Iisakin kirkko sekä Palatsinaukiolla töröttävä Aleksanterin pylväs.

Kallein hotellihuone: 1 420 € / yö

Kotisivut

BONUS: Asu kuin Putin

The Baltic Star Hotel

Listan vaatimattomin hotelli on majoittanut lukuisia maailmanjohtajia ja talousvaikuttajia mm. G20 ja Pietarin talousfoorumi -kokousten aikana. Hotellin alueella majoittuu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin Pietarissa vieraillessaan. Hotelli toimii Konstantinovskin kongressipalatsin yhteydessä ja sillä on mm. oma helikopterikenttä ja laivalaituri vieraitaan varten. Kongressipalatsin alueella toimii myös tasokas leirintäalue. Muutama vuosi sitten villinä pyörineiden huhujen mukaan presidentti Putinin ja taitovoimistelija Alina Kabajevan häät olisi pidetty täällä.

12 hengen ”Pikkupalatsi” omalla saunalla ja uima-altaalla: 1 192 € / yö

Kotisivut

Aiheet