Pietarin päättäjät tutustuivat Turkuun

Turun kaupunginvaltuuston ja Pietarin lakiasäätävän kokouksen yhteistyöpöytäkirja allekirjoitettiin kaksi vuotta sitten.

1023

Pietarin lakiasäätävän kokouksen delegaatio kävi tutustumassa Turun infrastruktuuriin. Pietarilaisdelegaatio vieraili Turussa 1.–4. helmikuuta tutustuen muun muassa katujen kunnossapitoon, Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoon ja Turun kaupungin kärkihankkeisiin.

— Vaikka Turku on pienempi kaupunki, on meillä ja Pietarilla yhteisiä haasteita esimerkiksi ympäristöasioissa, joihin pyrimme yhdessä löytämään ratkaisuja. Siksi yhteistyöpöytäkirja tehtiin kaksi vuotta sitten. Turku ja Pietari ovat molemmat meri- ja telakkakaupunkeja, ja luomme parhaillaan yhteistyötä merialan toimijoiden kesken niin, että molemmat osapuolet hyötyvät. Myös hiilineutralius ja vihreä teknologia tulevat olemaan tulevien vuosien lähtökohtia, kuvailee yhteistyötä Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen.

Pietarin lakiasäätävän kokouksen varapuheenjohtaja Sergej Solovjevin mukaan on monia asioita, joissa Turku ja Suomi ovat Pietaria edellä ja joihin liittyviä hyviä käytäntöjä voisi soveltaa myös Pietarissa, kuten talvikunnossapito ja kaupunkirakentaminen.

– Tutustumme mielellämme uusiin teknologioihin ja pyrimme niiden avulla edistämään kaupunkilaistemme hyvinvointia, Solovjev sanoi.

Turun kaupunginvaltuuston ja Pietarin lakiasäätävän kokouksen yhteistyöpöytäkirja allekirjoitettiin kaksi vuotta sitten. Turun ja Pietarin kaupungit vaihtavat aktiivisesti tietoa etenkin kaupungin infrastruktuurin kehittämiseen liittyvistä prosesseista.

Turku ja Pietari ovat ystävyyskaupunkeja. Ystävyyskaupunkisopimus solmittiin jo vuonna 1953.

Lähde: Turku.fi

Aiheet