Pietarin uusi-vanha tavaratalo DLT

Luxury-segmentin uusin tavaratalotulokas Pietarin keskustassa.

1178
DLT

Kun moskovalaiset investoivat Pietariin, jälki on prameaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on suurella rahalla ja taidokkaasti entisöity tavaratalo DLT.

Vielä 1990-luvulla Pietarin keskuskatu Nevski Prospektilla toimi vain kolme suurta tavarataloa: Gostinnyij Dvor, Passazh sekä DLT. Näistä jälkimmäinen sulkeutui useita vuosia kes täneeseenremonttiin, joka saatiin päätökseen vasta viime vuonna.

Venäläisen arkkitehdin Ernest Wirrihin suunnittelema ja saksalaisen Wayss & Freytag Ingenieurbau AG:n rakentama tavaratalo valmistui joulukuussa vuonna 1909. Tavaratalo oli valmistuessaan Pietarin suurin ja sen rakentamisessa ja varustamisessa käytettiin hyväksi kaikkia sen ajan moderneimpia teknologioita. Kauppakeskuksen omisti Keisarillisen kaartin osuuskunta ja valmistumisensa aikoihin Torgovyi Dom –nimellä tunnetusta kaupasta tuli suosittu erityisesti Pietarin upseeriston keskuudessa.

Neuvostoliiton aikana kauppakeskuksen nimeksi vakiintui Dom Leningradskoi Torgovli, eli DLT. Kauppa keskittyi erityisesti lelujen sekä lasten ja nuorten vaatteiden ja harrastusvälineiden myyntiin.

Vuonna 2005 kauppakeskus siirtyi moskovalaisen Mercury-yhtiön omistukseen, jonka lippulaiva on Moskovassa toimiva luksustavaratalo TSUM. Omistajamuutoksen myötä DLT:n nimi muuttui muotoon DLT TSUM St. Petersburg. Uusi omistaja laittoi kauppakeskuksen remonttiin, joka kesti peräti kuusi vuotta.

Elokuussa 2012 ovensa avannut kaupankeskus keskittyy tulevaisuudessa luxury-segmenttiin ja sen tuotevalikoima koostuu etupäässä tunnettujen vaatemerkkien ja kosmetiikan tuotteista.

Uudistetun DLT:n tuotevalikoimissa ovat edustettuina muun muassa Tom Ford, Jimmy Choo, Celine, Bottega Veneta, Lanvin, Tod’s, Michael Kors, Alexander McQueen, Oscar de la Renta, Alexander Wang, Alice&Olivia, Helmut Lang, Elizabeth&James.

Suomenkielisten asiakkaiden iloksi kauppakeskukseen saa osastonsa myös huippusuosittu amerikkalainen vaatemerkki James Perse.

Aiheet