Matkustajat valittavat: Pulkovo kadottaa matkatavaroita

Suomalaismatkustaja etsii matkalaukkuaan Twitterissä.

1033
Pulkovo, Aeroflot, lentokone

Suurimmat pietarilaiset matkanjärjestäjät valittavat, että Pulkovon lentokentän uuden terminaalin työntekijät kadottavat asiakkaiden matkatavaroita, verkkolehti Rusgate.fi uutisoi. Esimerkkinä mainitaan, että yhden matkatoimiston asiakkaista satakunta saapui touko-kesäkuussa Turkissa, Kreikassa tai Bulgariassa sijaitsevaan lomakohteeseensa ilman matkalaukkuja.

Vastaavanlaisia valituksia kuullaan myös Pulkovosta lähteviltä kotimaanlennoilta. Pulkovosta puolustellaan, että matkatavaraa eksyy siellä harhateille vähemmän kuin maailman kentillä keskimäärin.

Ongelmat uudessa
terminaalissa

Pulkovon matkatavarankäsittelyn ongelmista tiedotti useilta matkatoimistoilta valituksia saanut Venäjän matkailualan liitto. Ongelmat ovat liiton mukaan alkaneet viime joulukuussa avatun uuden terminaalin käyttöönoton jälkeen. Vain ykkös- ja kakkosterminaalien ollessa käytössä kentän toiminta ei ollut niin mittavaa.

Pulkovoa hallinnoivan OOO Vozdushnye vorota Severnoi stolitsy -yhtiön edustaja toteaa, että kun matkatavaran Left Behind Index maailman lentokentillä on kuukaudessa keskimäärin 1 %, Pulkovossa se oli maaliskuussa 0,67%, huhtikuussa 0,81% ja toukokuussa 0,71%. Huhtikuussa Pulkovon matkatavarahakupalveluun otti yhteyttä 1977 henkilöä, toukokuussa 2072.

Pulkovon uudessa terminaalissa on käytössä hollantilaisen Vanderlane Industries -yhtiön pitkälle automatisoitu matkatavarajärjestelmä. Matkailualan edustajat epäilevät, että järjestelmän ohjelmistossa on virittämisen varaa.

Pulkovon ongelmat ovat kohdistuneet myös suomalaismatkailijoihin. Esimerkiksi Murmanskissa asuva suomalainen Sofia Perhomaa julkaisi Twitter-tilillään vetoomuksen, jossa hän yrittää selvittää kadonneen matkalaukkunsa kohtaloa.

Päivitys 9.20.2014: Pietari.infon toimituksen saamien tietojan mukaa Sofia Perhomaa sai laukkunsa lopulta onnellisesti takaisin.

Aiheet