Pulkovo menossa tukkoon – lentoja Suomen kentille?

Pietarin kansainvälisen lentokenttä Pulkovon kapasiteetti ei enää kykene vastaamaan viime vuosina kasvaneisiin liikennemääriin.

929

Pietarin kansainvälisen lentokenttä Pulkovon kapasiteetti ei enää kykene vastaamaan viime vuosina kasvaneisiin liikennemääriin. Kesän tapahtumasesongin aikana Pietariin suuntautuvia kansainvälisiä lentoja varaudutaankin nyt ohjaamaan Suomen lentokentille. Asiasta kertoi pietarilaislehti Delovoy Peterburg.

Pulkovon lentokentän liikennemäärät ovat kasvaneet kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ennusteita nopeammin. Tammi-maaliskuun aikana Pulkovon lentojen määrät kasvoivat 12% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja toukokuun alkupuolen juhlapyhien aikana liikenne kasvoi lähes kolmanneksella edellisvuodesta.

Lentokentän suunniteltu matkustajakapasiteetti on vuosikausia jäljessä nykyisistä tarpeista ja viime vuonna kenttä selviytyi vain vaivoin 11,2 miljoonan matkustajan palvelemisesta. Tuleva kesä ei tuo tilanteeseen helpotusta, sillä Pietarissa järjestetään lähikuukausina ainakin kaksi suurta kansainvälisen tason konferenssia: Pietarin talousfoorumi sekä G20-maiden kokous.

Lento-operaattorit varautuvatkin nyt siihen, että kansainvälisten suurtapahtumien aikana osa Pietariin saapuvista kansainvälisistä lennoista saatetaan joutua Suomalaisille lentokentille. Sanomalehti ei kerro, mitä kenttiä suunnitelmissa on käyttää, mutta todennäköisimmin kyse on Lappeenrannan ja Helsingin kentistä.

Pulkovon matkustajamäärät ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes kolminkertaistuneet 4,3 miljoonasta matkustajasta vuonna 2004 nykyiseen 11,2 miljoonaan matkustajaan. Helpotusta tilanteeseen on luvassa vasta kuluvan vuoden loppupuolella, jolloin lentokentän uuden terminaalin on tarkoitus valmistua. Uuden terminaalin myötä kentän matkustajakapasiteetti nousee 14-17 miljoonaan matkustajaan vuodessa, mutta tämänkään ei arvioida riittävän kuin muutamaksi vuodeksi.

Aiheet