Tältä näyttää painottomuuslennolla kuvattu musiikkivideo

Yhdysvaltalaismuusikot viettivät painottomuudessa yli kaksi tuntia.

708

Yhdysvaltalainen indierock-yhtye OK Go julkaisi torstaina uuden musiikkivideon, joka on tehty yhteistyössä venäläisen S7 Airlines -lentoyhtiön kanssa. Video on kuvattu painottomuuslennoilla, joilla on mahdollista aikaansaada lyhytaikainen painottomuuden tila.

Painottomuus saavutetaan sillä, että lentokoneen moottorien kierroksia vähennetään minimiin ja koneen annetaan pudota vapaasti. Painottomuustila kestää yleensä noin 20-30 sekuntia. Painottomuuslentoja käytetään avaruuslentäjien koulutuksessa.

OK Go – Upside Down & Inside OutHello, Dear Ones. Please enjoy our new video for ”Upside Down & Inside Out”. A million thanks to S7 Airlines. #GravitysJustAHabit

Julkaissut OK Go 11. helmikuuta 2016

 

OK Go:n Upside down & Inside Out -musiikkivideota varten toteutettiin yhteensä 21 lentoa, joissa kussakin saavutettiin keskimäärin 15 painottomuustilaa. Yhteenlaskettuna yhdysvaltalaismuusikot viettivät painottomuudessa yli kaksi tuntia, mikä on enemmän kuin avaruuslentäjille vuodessa annettava painottomuuskoulutus.

Video kuvattiin avaruuslentäjien koulutuskeskuksen käyttämässä venäläisvalmisteisessa Il-76 lentokoneessa, joka operoi Moskovan lähistöllä sijaitsevalta Tshkalovskin kentältä. Kuvaukset kestivät yhteensä kuusi viikkoa.

Videon on ohjannut OK Go:n solisti Damian Kulash ja sen kuvaamisesta vastasi venäläinen tuotantoyhtiö Profilm. Videolla esiintyviä S7 -yhtiön lentoemäntiä esittävät tuulitunneli-taitolentoammattilaiset Anastasia Burdina ja Tatjana Martynova.

OK Go on vuonna 1998 Chicagossa perustettu rock-musiikkia soittava yhtye. Yhtye tunnetaan erityisesti kappaleidensa erikoisista musiikkivideoista. Yhtyeen yhteistyökumppaneina aiemmilla videoilla ovat olleet muun muassa Honda ja Chevrolet

S7 Airlines (Siberia Airlines) on vuonna 1992 perustettu venäläinen lentoyhtiö. Yhtiön kotipaikka on Moskovassa ja sillä on yhteensä 57 lentokonetta. Yhtiö kuuluu Oneworld-allianssiin.

Aiheet