Salvador Dali -näyttelyyn myytiin tuhansia pääsylippuja ennakkoon

Näyttelyn teokset on saatu espanjalaiselta Dali-säätiöltä sekä kerätty eri polilta maailmaa museoista ja yksityisistä kokoelmista.

1203

Fabergén museossa huhtikuun alussa käynnistynyt Salvador Dali -retrospektiivinäyttely on herättänyt runsaasti ennakkokiinnostusta. Pietarin kulttuuriviraston johtajan mukaan näyttelyyn on ehditty myydä seitsemän tuhatta pääsylippua jo ennakkoon.

— Pääsylippujen ennakkomyynnin perusteella Salvador Dali ja Fabergén museo tuntuvat herättävän suurta kiinnostusta, kulttuuriviraston johtaja Konstantin Suhenko kertoi uutistoimisto TASS:ille.

Näyttelyssä on esillä yhteensä 150 Salvador Dalin maalausta ja grafiikkaa. Näyttelyn teokset on saatu espanjalaiselta Dali-säätiöltä sekä kerätty eri polilta maailmaa museoista ja yksityisistä kokoelmista. Näyttelyn aikajänne alkaa Dalin 30-luvun surrealistisesta kaudesta ja päättyy maalarimestarin klassisen eurooppalaismaalauksen kauteen 80-luvulle.

— Pyrimme näyttelyissämme tuomaan esille aikaisemmin vähemmälle huomiolle jääneitä näkökulmia. Salvador Dalin surrealistisen kauden työt tunnetaan hyvin, mutta myöhempää kautta on esitelty harvemmin. Mielestämme sekä surrealistinen, että klassinen Dali sopii erinomaisesti yhteen Pietarin kanssa, Fabergén museon johtaja Vladimir Vorontshenko kertoo TASS:ille.

Fabergén museon Salvador Dali -näyttely on esillä huhtikuun alusta heinäkuun alkuun. Näyttelyn lippuja voi ostaa museon kotisivuilta tai suoraan museosta. Museo haluaa muistuttaa, että näyttelyn saamasta kiinnostuksesta johtuen vieraiden on varauduttava jonottamaan.

Viime vuonna Fabergén museossa järjestettyä Frida Kahlo -näyttelyä kävi katsomassa yhteensä 300 000 vierasta.

Aiheet