St. Peter Line: Pietarin risteilyjen kysyntä kasvussa

St. Peter Line on viiden toimintavuotensa aikana kuljettanut yli kaksi miljoonaa matkustajaa yli 140 maasta.

924
St. Peter Line, Princess Maria

Keskiviikkona viisi vuotta täyttänyt varustamoyhtiö St. Peter Line uskoo viisumivapaiden risteilyjen suosion kasvuun. Yhtiö hakee kasvua Suomen lisäksi erityisesti lähialueilta Baltiasta, muista Pohjoismaista ja muualta Euroopasta sekä Aasiasta.

– St. Peter Linen rooli Pietarin matkailualan kehittämisessä on tärkeä. Olemme muun muassa aktiivisesti mukana kansainvälisissä tapahtumissa, joissa Pietaria tehdään tunnetuksi johtavana matkailu- ja kulttuurikaupunkina, kertoi St. Peter Linen pääjohtaja Sergey Kotenev yhtiön järjestämässä juhlatilaisuudessa Helsingin Länsisatamassa keskiviikkona.

St. Peter Linen laivamatkat tarjoavat mahdollisuuden jo matkan aikana nauttia esimerkiksi venäläisen keittiön antimista ja venäläisestä kulttuurista laivan iltashowssa. Myös lapsille laivalla on järjestetty erilaisia aktiviteetteja, St. Peter Linen tiedotteessa kerrotaan.

– Uskomme vahvasti Itämeren risteilymatkailun kasvuun. Kevään ja tulevan kesän Pietarin risteilyjen varaustilanne on selvässä kasvussa viime vuoteen verrattuna, kertoo yhtiön myynti- ja markkinointijohtaja Hanna Tiitola.

Tiitolan mukaan Pietarin vetovoimatekijöitä matkailukohteena ovat monipuolisuus ja sen muuttuvuus.

– Pietari on jatkuvasti muuttuva, monipuolinen ja turvallinen miljoonakaupunki, joka kiehtoo erityyppisiä elämyksiä hakevia kaupunkilomailijoita. Myös lapsiperheille Pietari on kiinnostava ja rento kohde. Juuri nyt Pietarin houkuttelevuutta lisää sen edullisuus, sanoo Hanna Tiitola.

St. Peter Line risteilyillä on 72 tunnin viisumivapaus, joka mahdollistaa jopa kolmen päivän oleskelun Pietarissa ilman viisumia. Päivä Pietarissa -risteilyjen lisäksi monet yhdistävät matkaansa kahden yön hotellimajoituksen.

Tällä hetkellä yhtiöllä on kaksi Itämerellä risteilevää alusta. Pietarin ja Helsingin välillä liikennöi Princess Maria ja Pietarin, Helsingin, Tallinnan ja Tukholman välillä Princess Anastasia.

Aiheet